Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, februari 21, 2009

Duizenden kliko's zitten nog altijd zonder een chip in Loon op Zand

KAATSHEUVEL - Zo'n negenduizend nieuwe afvalcontainers in de gemeente Loon op Zand moeten nog altijd een chip krijgen.

Dat is ongeveer 30 procent van de in totaal 28.990 kliko's die in de gemeente uitgedeeld zijn. Eerder was de hoop om de hele klus in december vorig jaar geklaard te hebben. De gemeente Loon op Zand laat nu van 2 tot 13 maart nog extra 'chiprondes.' rijden.

De afvalcontainers móeten een chip krijgen, wil het afvalverwerkingsbedrijf Van Gansewinkel ze in de toekomst blijven legen. Vrijwel alle afvalcontainers in de gemeente Loon op Zand zijn nu, na een moeizaam verlopen operatie, omgewisseld. Alle nieuwe kliko's (restafval, gft-afval en papier) moeten ook een chip krijgen om het aantal ledigingen bij te kunnen houden. Een flink aantal afvalcontainers heeft die chip dus nog niet gekregen.

De chip wordt aangebracht als de containers aan straat staan. De gemeente Loon op Zand sluit niet uit dat sommige containers nog voordat ze gechipt kunnen worden alweer binnen worden gehaald of zelfs helemaal niet aan de weg hebben gestaan. "Vooral veel containers voor het groenafval hebben nog geen chip", legt een gemeentewoordvoerder uit. "In de winter is er natuurlijk weinig afval uit de tuin. Dat betekent dat mensen de groencontainers dan ook minder vaak aan straat zetten."

Alle gechipte containers krijgen een sticker met streepjescode aan de zijkant. Wie nog geen sticker heeft, moet zijn kliko, vol of leeg, op de dag van de lediging aan de weg zetten. Verder moeten de mensen de afvalcontainer niet te snel weer weghalen, ook niet als Van Gansewinkel die al geleegd heeft. Anders kunnen de chipplaatsers hun werk niet doen.

Volgende week ontvangen de inwoners nog een afvalkrant van de gemeente met alle informatie daarin. "Het is belangrijk dat echt alle containers een chip krijgen", aldus de woordvoerder van Loon op Zand. Hij wijst op de afspraken met Van Gansewinkel daarover. "Straks worden alleen nog gechipte containers geleegd." Wanneer die maatregel ingaat, is nog niet bekend.

De nieuwe afvalinzameling houdt de gemoederen bezig. Vooral het omwisselen van alle containers riep heel veel vragen op. De hele operatie is flink vertraagd.

Bron: Brabants Dagblad

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Liet de gemeente Loon op Zand via de krant niet weten dat 99 % van alle containers gechipt waren!
En weer ligt het zogenaamd aan de burgers.Nee gemeente Loon op Zand het ligt aan jullie,maar gelukkig komt er binnenkort weer schriftelijke informatie!!! Voor de hoeveelste keer ???? Misschien kan de nieuwe wethouder Broeders dit gaan aansturen ha ha.

21 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Als mijn container eerdaags niet geleegt word omdat er zogenaamd geen chip inzit dan kun je er van op aan dat ik de container regelrecht op straat leeg kiep......stelletje stuntelaars...moeten de chippers maar in de avond doorwerken , dat was met de controle voor hondenbelasting ook geen probleem? toen stonden ze s'avonds om 9 uur aan de bel te trekken!!!

24 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik heb hier in de buurt eens rond gekeken maar nergens een chip of zwarte deksel zou onze wijk dan die 1 procent zijn,lijkt me sterk

25 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

waar woon je dan anoniem
zet ff je straatnaam er bij danis het voor ons makkelijker te verifieren?

26 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hoi Jacky,
Kempenland,Peelland ,die wijk.
Er zijn er wel die een chip hebben en zwarte deksel maar die hebben de container waarschijnlijk aan de marktstaat gehad.

26 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Peelland heeft gewoon een deksel, klets niet.

02 maart, 2009  

Een reactie posten

<< Home