Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 19, 2009

Plannen voor hotels in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Kaatsheuvel is in beeld voor de bouw van twee grote hotels. Hotel-restaurant De Druiventros in Berkel-Enschot heeft plannen voor een hotel met zo'n honderd kamers in de buurt van de Efteling.

Verder verrijst in Kaatsheuvel mogelijk een groot Bed & Breakfasthotel. Een Frans concern wil in Kaatsheuvel zijn eerste vestiging in Nederland openen. Volgens de initiatiefnemers zijn de plannen nog heel pril. De gemeente Loon op Zand staat niet afwijzend tegenover de vestiging van de hotels. Wel moet nog veel onderzocht worden.

Hotel-restaurant De Druiventros heeft zijn oog laten vallen op een locatie aan de Horst (op het terrein achter het oude autobedrijf van Ton Pols), vlakbij het Efteling Hotel. "We hebben nog wel een lange weg te gaan", stelt Ad Mutsaers van De Druiventros, dat aangesloten is bij de keten Best Western Hotels. "De plannen moeten nog helemaal uitgewerkt worden." Zo is een verdere studie nodig naar de behoefte aan hotels in Kaatsheuvel.

Het Franse concern van Bed & Breakfasthotels heeft al wel concrete plannen uitgewerkt. "Maar het is nog te vroeg om daarmee de publiciteit te zoeken", stelt woordvoerder Rob van der Donk. In landen als Frankrijk, Duitsland en Portugal heeft het concern al meer van dit soort Bed & Breakfasthotels, waar de gasten kunnen slapen en ontbijten.

De beoogde locatie in Kaatsheuvel is ook aan de Horst, op het terrein bij voormalig tuincentrum Vesseur. "Als we toestemming krijgen, kunnen we heel snel bouwen", aldus Van der Donk.

Die toestemming laat nog even op zich wachten. De gemeente Loon op Zand wil eerst een duidelijke toekomstvisie opstellen voor het gebied tussen de Horst en de N261 waar de hotels zouden moeten komen. Volgens het college is het duidelijk dat het gebied gunstig ligt ten opzichte van de Efteling en de Loonse en Drunense Duinen. Maar er moet ook gekeken worden naar zaken als infrastructuur, milieu en economische aspecten. Ook moeten de ondernemers met een goed onderbouwd bedrijfsplan op de proppen komen.

Brabants Dagblad

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

word dus zo ongeveer in 2050

hahahaq
dat is dus kaatsheuvel

19 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home