Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 26, 2009

Kaatsheuvelse vrouw aangeklaagd vanwege verkoop illegale dvd's

BREDA - Een vrouw uit Kaatsheuvel mag van stichting Brein geen illegale dvd's meer te koop aanbieden via de internetsite Marktplaats.

De stichting wil een verbod op haar activiteiten op straffe van een dwangsom van 1000euro per illegale kopie.

Daarnaast eiste Brein via een kort geding bij de rechtbank in Breda dat de Kaatsheuvelse haar kopieën inlevert plus de pc waarop ze de films brandt. Ook moet ze opgeven hoeveel winst ze de afgelopen tijd heeft gemaakt.

De stichting die piraterij tegengaat, heeft met veilingsite Marktplaats de afspraak dat advertenties die illegale handel aanbieden van het net worden gehaald. Maar de verkoopster uit Kaatsheuvel volhardde en plaatste haar advertentie telkens weer opnieuw.

Via de advertentie konden geïnteresseerden zich abonneren op een nieuwsbrief waarin dvd's voor 5 euro per stuk werden aangeboden. Op de dertig pagina's tellende lijst met titels die de vrouw aanbood, stonden de nieuwste films, zoals Oscar-winnaar 'Slumdog Millionaire' en 'Valkyrie'.

Brein probeerde eerst nog een schikking met de vrouw te treffen door haar een anti-piraterijverklaring te laten tekenen. Als ze dan alsnog een illegale kopie verspreidde, zou ze een boete van 500 euro moeten betalen. Maar de vrouw reageerde op geen van de zes door Brein verstuurde brieven. In plaats daarvan bleef ze gewoon doorgaan met het te koop aanbieden van haar dvd's en heeft ze er zelfs drie geleverd aan een rechercheur van de stichting.

De aangeklaagde Kaatsheuvelse was niet aanwezig bij de rechtszaak. De rechtbank doet uitspraak over een week.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Heeft 't wicht wel verstand ?

26 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

ze doet er alleen mensen plezier mee en niemand doet ze kwaad!

26 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Én Brein is geen overheidsinstantie, ze kunnen alleen maar dreigen en rechtzaken aanspannen

27 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Videoland kan wel sluiten dus als ik het goed begrijp .

27 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hahaha geef ze geen ongelijk want is toch nie normaal wat je voor een film moet betalen en huren kost ook te veel,ggef ze groot gelijk ga maar op andere zaken letten

28 februari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

20 euro voor een dvd? Wie gaat dat nog betalen als je internet hebt? Trouwens, hetzelfde geldt voor het kopen voor 5 euro van die vrouw ;)

02 maart, 2009  

Een reactie posten

<< Home