Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 26, 2009

Onderzoek naar behoefte aan nieuw bedrijventerrein

KAATSHEUVEL - De provincie Noord-Brabant mist nog een goede onderbouwing van de plannen voor de aanleg van bedrijventerrein Kets West II in Kaatsheuvel.

Volgens haar ontbreekt het aan actuele cijfers over de behoefte aan extra bedrijfsgrond. De gemeente Loon op Zand is nu druk bezig deze behoefte in beeld te brengen. Volgens een gemeentewoordvoerder gaan deze cijfers binnenkort naar de provincie.

De gemeente wil aan de rand van Kaatsheuvel - tussen Antoniusstraat, Capelsestraat en Zuidhollandsedijk - een nieuw bedrijventerrein aanleggen van zo'n vier hectare. Dit plan voor Kets West II leeft al jaren, maar komt moeizaam van de grond. Bewoners van de Zuidhollandsedijk verzetten zich stevig tegen de komst van het bedrijventerrein. Ze vrezen onder meer voor (verkeers)overlast en aantasting van het open gebied.

Juni vorig jaar stemde een meerderheid van de gemeenteraad uiteindelijk in met het plan voor Kets West II. Maar achteraf bleek dat de gemeente steken had laten vallen tijdens de procedure. Nog geen drie maanden later is het raadsbesluit daarom noodgedwongen ingetrokken en moest het plan opnieuw in procedure. Het nieuwe bestemmingsplan ligt nu bij de provincie. Die heeft dus vragen over de actuele behoefte aan bedrijfsgrond, maar ook over het type bedrijven dat zich op de Kets West II mag gaan vestigen.

Wanneer de aanleg van het bedrijventerrein kan starten, is nog niet bekend. Eerder was het streven om eind dit jaar te beginnen.