Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 27, 2009

Nog geen besluit over nachtbus

LOON OP ZAND - Pas in mei valt de beslissing over het wel of niet doorgaan van een proef met een nachtbus tussen Waalwijk, Kaatsheuvel, Loon op Zand en Tilburg. De verkeerswethouders van acht samenwerkende gemeenten in Midden-Brabant hadden vorige week de knoop al door willen hakken.

Maar volgens volgens een woordvoerster van de gemeente Waalwijk lukte dat niet, omdat er nog veel onduidelijkheden zijn over de opzet van de proef. Daarbij gaat het onder meer over de keuze van een vervoersbedrijf, het aantal ritten, de route en de kosten van het experiment.

De nachtbus (nightliner) is bedoeld voor jongeren uit Waalwijk, Kaatsheuvel en Loon op Zand die gaan stappen in Tilburg. Uit een proef die de SP vorig jaar hield, bleek dat veel jongeren gebruik willen maken van de nightliner. Vooral jongeren in de gemeente Loon op Zand zeggen behoefte te hebben aan een nachtelijke busverbinding met Tilburg. De politiek maakt zich ook al een tijd hard voor de komst van de Nightliner.

De bedoeling is dat de nachtbus zichzelf financieel bedruipt. Het experiment van de SP wees uit dat jongeren best bereid zijn voor deze dienst te willen betalen.