Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, april 07, 2009

Voetbalclub DESK tilt zwaar aan geweld

KAATSHEUVEL - De politie heeft nog twee aanhoudingen verricht voor de mishandeling van twee jeugdspelers van FC Engelen na afloop van het voetbalduel tegen DESK A2. Naast een 16-jarige jongen uit Kaatsheuvel zijn ook twee plaatsgenoten (17 en 18 jaar) opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de ongeregeldheden op zaterdag.

De Kaatsheuvelse voetbalclub zit zwaar met de zaak in de maag. "Het was een zwarte dag", aldus de beoogde nieuwe DESK-voorzitter Peter Roelen. Volgens hem neemt de Kaatsheuvelse club zeker nog contact op met FC Engelen en de slachtoffers van de mishandeling.

Na de wedstrijd tussen DESK en FC Engelen kwam het tot een vechtpartij net buiten de poort van de Kaatsheuvelse club. Een 16-jarige Bosschenaar raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. Een 17-jarige jongen uit Rosmalen verloor kort het bewustzijn na een knietje in zijn gezicht. Het slachtoffer is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld. Volgens Roelen is de 16-jarige verdachte voorlopig geschorst door DESK. Van de andere twee aanhoudingen was hij gistermiddag nog niet op de hoogte. Of dat ook spelers van DESK zijn, is hem niet bekend.

Het bestuur van DESK zal eerst het politie-onderzoek afwachten, voordat eventuele verdere maatregelen worden genomen. Mogelijke maatregelen zijn schorsing of royement.

Roelen verwacht geen extra straf van de KNVB omdat de ongeregeldheden buiten de poort van DESK plaatsvonden. "Tijdens de wedstrijd was er niks aan de hand. DESK won, daarom kwam dit ook zo onverwacht. We hebben vanwege alle emoties de kantine zaterdag iets eerder gesloten."

Roelen benadrukt dat DESK een goede naam heeft en veel waarde hecht aan normen en waarden op en rond het veld. "Daarom is het ook zo triest dat de naam DESK nu met zo'n voorval in verband wordt gebracht."

Bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster

4 Comments:

Anonymous Henk said...

Eindelijk eens een verstandig man aan het roer Peter Roelen die de ernst van het huidige totaal verknipte tijdsbeeld begrijpt zo te zien . Een verademing.

07 april, 2009  
Anonymous Henk said...

Beste Henk,
Misschien tijd voor een andere postnaam?

08 april, 2009  
Anonymous Okkie trooij said...

Eindelijk???? Zijn voorganger was misschien wel de belichaming van de strijd tegen verloedering, geweld etc.....Ere wie eretoekomt!

09 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Desk sukkeltjes!!!Ik weet wie het waren!! In kaatsheuvel durven ze de helft van de ECHTE mensen niet eens aan te kijken

09 april, 2009  

Een reactie posten

<< Home