Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 03, 2009

Grote nood aan verkeersregelaars in Loon op Zand

KAATSHEUVEL - Organisatoren van grotere evenementen in de gemeente Loon op Zanden kampen vaak met een gebrek aan verkeersregelaars, met alle problemen vandien.

De gemeente schiet nu te hulp.

Ze wil een poule gaan oprichten met vrijwillige verkeersregelaars, en is daarvoor een wervingsactie gestart. Het streven is om vrijwilligers te vinden, die bij meerdere evenementen als verkeersregelaar willen worden ingezet. Wie zich aanmeldt, krijgt een instructie van de politie en een aanstelling van een jaar.

Bij evenementen op de openbare weg zijn verkeersregelaars verplicht. Het is nu aan de organisatoren om hiervoor mensen te vinden. Dat blijkt een uiterst lastige klus.

"Er zijn er gewoon te weinig", concludeert de gemeentewoordvoerster van Loon op Zand. Dat tekort aan verkeersregelaars kan bij evenementen leiden tot erg verwarrende verkeerssituaties en opstoppingen