Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 01, 2009

Geen kantoren aan Rechtvaart

BREDA/KAATSHEUVEL - Eigenaar De Bie van makelaarskantoor Woonkenners.nl is boos op Loon op Zand, omdat hij zijn kantoor niet in een bestaand pand aan de Rechtvaart in Kaatsheuvel mag vestigen. Volgens het bestemmingsplan zijn zelfstandige kantoren hier niet toegestaan.

De Bie begrijpt niet waarom hij geen vrijstelling krijgt voor de vestiging van zijn kantoor. De eigenaar van het makelaarskantoor ging in beroep tegen een afwijzend besluit van de gemeente en gisteren mochten beide partijen voor de rechter in Breda hun verhaal doen. Het bestemmingsplan stamt uit 1994 en er ligt inmiddels een concept voor een herziene versie. In eerste instantie liet dat concept ruimte voor kantoren aan de Rechtvaart, maar de gemeente kwam tot de conclusie gekomen dat het nog steeds 'ruimtelijk niet verantwoord' is om hier kantoorruimtes toe te staan.

Al voordat het concept van tafel werd geveegd, vroeg De Bie een vrijstelling aan. Met een verandering van het bestemmingsplan in het verschiet, dacht hij dat die vrijstelling er wel zou komen. Ook nam hij juli vorig jaar zijn intrek in het pand. Volgens De Bie is de buurt blij met zijn komst omdat het pand na zeventien jaar leegstand en overlast van hangjeugd, weer opgeknapt is.

Uitspraak binnen acht weken.

Bron: Brabants Dagblad

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Natuurlijk mag een eerbaar burger geen kantoor starten aan de Rechtvaart .....
Dat is alleen voorbehouden aan KONING MANDEMANDERS en zijn familie!!!!

02 april, 2009  

Een reactie posten

<< Home