Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 01, 2009

'Door vergrijzing raakt de rijdende winkel meer in trek'


Leo Beerens rijdt al een kwart eeuw met een verkoopwagen rond in Kaatsheuvel. Mevrouw Lenie Fiora (links) is een van zijn vaste klanten. foto Patrick Guitjens


KAATSHEUVEL - Door de vergrijzing van de maatschappij wint de rijdende winkel steeds meer aan populariteit.

Dat stelt de Kaatsheuvels Leo Beerens (49). Samen met zijn vrouw Henriette (46) viert hij vandaag het feit dat hun zaak 25 jaar geleden zelfstandig werd.

Beerens begon als 8-jarige jongen te helpen bij melkboer Rombouts in Kaatsheuvel. Na zijn studie kreeg hij een vast dienstverband aangeboden en trok hij samen met drie andere collega's als melkboer met paard en wagen door Kaatsheuvel. In 1984 nam hij de beslissing om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Samen met zijn bekende pony Polly, die precies wist waar hij halt moest houden, bediende hij zijn klanten. In 2001 startte hij niet zonder succes een rijdende winkel. Momenteel bestrijkt hij met zijn (nieuwe) rijdende winkel van elf meter lang heel Kaatsheuvel en De Moer. "De zaken lopen goed. Ik mag zeker niet mopperen", zegt hij tevreden. Maar dat was niet altijd het geval. Toen de supermarktoorlog uitbrak zag ook hij zijn omzet teruglopen. Maar door het gemak van de winkel voor de deur keerden de klanten terug.

Ook Beerens merkt dat de sociale samenhang uit de wijk verdwijnt. "Vroeger kende iedereen elkaar en nu kennen ze de buren van twee huizen verderop niet eens. Ook treft hij veel mensen niet thuis. "Omdat ze werken zijn er nu veel minder vrouwen thuis dan vroeger. Maar het nostalgische is gebleven. "Bij sommigen hangt een tas met een lijstje aan de deurklink en bij de vaste klanten zet ik de bestelling bij de voordeur". Het wegvallen van werkende ouders wordt volgens Beerens ruimschoot gecompenseerd omdat hij de enige rijdende winkel in Kaatsheuvel heeft. Daarnaast ziet hij vooral zijn klantenkring onder ouderen groeien.

"Vaak gaan de kinderen voor hun ouders één keer per week naar de supermarkt en kopen de ouderen het vers in de rijdende winkel". Momenteel zijn er nog vierhonderd rijdende winkels in Nederland.

Ter gelegenheid van het jubileum is er vandaag tussen 15.00 en 17.00 uur een receptie voor klanten, Hilsestraat 3 in Kaatsheuvel.

Brabants Dagblad: Auteur: Jan in 't Groen

2 Comments:

Blogger roofvogel said...

Proficiat Bravo dergelijke i9nitiatieven verdienen navolging!!!
Ga zo door!!!!

01 april, 2009  
Anonymous Sjaak said...

Veel succes verder Leo en Henriëtte.
Van jullie soort - écht nog venten langs de straat - zijn er veel teweinig.
Waar blijft de groentenboer en de visboer? Laat staan de kousenboer, de bloemenboer en de scharensliep ....
Of hebben die vervelende mensen van callcenters dit overgenomen?

02 april, 2009  

Een reactie posten

<< Home