Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 03, 2009

Cameratoezicht op De Kets West

Op initiatief van werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen is besloten dat er cameratoezicht komt op bedrijventerrein De Kets West in Kaatsheuvel. De gemeente Loon op Zand, de ondernemers en de politie zullen gezamenlijk in dit cameratoezicht investeren. De waarnemend burgemeester van gemeente Loon op Zand en de Officier van Justitie hebben toestemming gegeven om de camera’s te plaatsen.

De inzet van cameratoezicht heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Zowel de private als de publieke sector gebruiken steeds vaker camera’s voor de eveiliging van gebouwen, goederen en personen. Ook gemeenten kiezen steeds vaker en eerder voor het plaatsen van camera’s als aanvulling op het politietoezicht op straat. Dit vanwege de groeiende behoefte die in de samenleving bestaat aan toezicht om zo de veiligheid te verbeteren.
Op het bedrijventerrein De Kets West (Amerikastraat, Belgiëstraat, Lchtensteinstraat en Luxemburgstraat) worden jaarlijks tientallen meldingen/aangiftes gedaan van inbraak, diefstal, overlast en verdachte situaties. Uit een onlangs opgestelde veiligheidsanalyse blijkt dat de ondernemers op het bedrijventerrein zich in toenemende mate onveilig voelen in hun bedrijf.

Het college verwacht dat het systeem operationeel is vanaf mei / juni van dit jaar. Het projec cameratoezicht duurt drie jaar. De resultaten van het extra toezicht worden tussentijds geëvalueerd. Na de evaluatie wordt bekeken of voortzetting van het cameratoezicht nodig is.