Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, mei 28, 2009

Boetes bij verkeerscontroles

LOON OP ZAND/ KAATSHEUVEL/ WASPIK: Naar aanleiding van klachten over verkeergevaarlijk rijgedrag organiseerde de wijkagent verkeerscontroles op de Spoorstraat in Waspik, de Hoge Steenweg in Loon op Zand en op de Midden Brabantweg. De controles vonden plaats op woensdag 27 mei tussen 14.00 uur en 22.00 uur. Aan de actie namen 14 agenten deel.

Vijfentwintig automobilisten kregen een bekeuring van € 90,- vanwege het niet dragen van de autogordel. Een auto bleek niet in orde; de APK was verlopen, wat de bestuurder ook een bekeuring van € 90,- opleverde.

Daarnaast reden 18 automobilisten door rood licht bij de verkeerslichten op de Midden Brabantweg. De politie controleerde zowel bij de kruising met de Bevrijdingsweg als op de kruising met de Europalaan. Het boetebedrag voor het rijden door licht is vastgesteld op € 150,-

Op de Europalaan gingen tot slot nog vier mensen op de bon die, komende vanaf de Horst en verbod op links af te slaan negeerden

In principe geldt dat hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag. Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding. 50% van de patiënten in revalidatiecentra is verkeersslachtoffer. Verkeersonveiligheid kost onze maatschappij elk jaar circa 9 miljard euro.
(bron: Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie)

5 Comments:

Anonymous Lennard Alink said...

Mooie actie. Vooral het rood licht bij de N261 moet goed aangepakt worden. Dat gaat nog een keer fout. Je moet daar altijd goed opletten of er niet nog verkeer toch door het rood rijdt.

Ook de controle op het linksaf slaan is een goede actie. Met regelmaat zie je daar toch dat automobilisten toch linksaf slaan en daarbij niet op de overstekende voetgangers en fietsers letten.

28 mei, 2009  
Anonymous webmaster said...

Goede zaak. Moeten ze meer doen!

29 mei, 2009  
Blogger roofvogel said...

Waarom bij de Horst geen fotoapparaat geplaatst voor het signaleren van foute linksaffers!?
Het geld wat dat kost hebben ze er binnen een week uit en de politie kan hun personeelsinzet op nog dringender zaken zetten!

30 mei, 2009  
Blogger Kaatsheuvel said...

@roofvogel

Prima idee!

31 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

En ook al meermalen geopperd.

02 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home