Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, oktober 17, 2009

Heibloemstraat in De Moer snel veiliger

De Moer - De Heibloemstraat in De Moer gaat waarschijnlijk al vanaf november op de schop. Al een tijd klagen gebruikers en bewoners over de staat van het onderhoud van die weg.
De hele straat krijgt een opknapbeurt en moet een stuk veiliger worden. Het werk wordt uitgevoerd door Rasenberg Wegenbouw en duurt ongeveer drie weken. De Heibloemstraat krijgt een nieuwe asfaltlaag en fiets(suggestie)stroken aan de zijkant van de weg. Verder verdwijnen de omstreden verkeersremmers op deze weg.

Die wegversmallingen,(chicanes) voldoen volgens de gemeente niet aan de verwachtingen en leiden soms tot gevaarlijke situaties door 'slalommend' verkeer. Tussen de Middelstraat en Galgeneind worden vier plateaus aangelegd om de snelheid te remmen. Het bestaande plateau bij de kruising bij het Galgeneind blijft, maar de voorrangsituatie verandert. Bij de Moerse Heibloemstraat is voorafgaand aan de opknapbeurt al een flink aantal bomen gekapt. Het ging om 77 van de 184 zomereiken. De bomen waren ziek.