Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 17, 2009

Actualiseren bestemmingsplan Loon op Zand

Dinsdag 10 november heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om het
bestemmingsplan voor de kern Loon op Zand te gaan actualiseren.
In januari 2010 wordt hiermee gestart. De actualisatie van de bestemmingsplannen voor de kernen De Moer, Loon op Zand en Kaatsheuvel en de bedrijventerreinen volgen later.

Voor de gemeente is het van belang om de bestemmingsplannen, die vóór 1 juli 2003 onveranderbaar (onherroepelijk) zijn geworden, te actualiseren. Dit is een wettelijke verplichting door de verandering van de Wet ruimtelijke Ordening op 1 juli 2008. De gemeente gaat hier nu actief mee aan de slag.

Vastleggen huidige situatie
Als eerste wordt het bestemmingsplan voor de kern loon op Zand veranderd. In het nieuwe bestemmingsplan wordt de huidige situatie vastgelegd. Denk hierbij aan afmetingen in hoogte en breedte van gebouwen maar ook de functies in de bebouwing. In het bestemmingsplan worden geen nieuwe ontwikkelingen meegenomen. Het bestemmingsplan gaat in hoofdlijnen over de bestaande bebouwde kom van Loon op Zand. Het bedrijventerrein De Hoogt wordt hierin niet meegenomen. Voor de bedrijventerreinen worden aparte bestemmingsplannen gemaakt.

Inspraakprocedure
Op basis van de huidige situatie wordt een voorontwerp bestemmingsplan opgesteld. Naarverwachting ligt het voorontwerp bestemmingsplan medio april 2010 voor 6 weken ter inzage. In deze periode is het voor iedereen mogelijk om op het plan te reageren. Naar aanleiding van de reacties en opmerkingen wordt het plan waar mogelijk aangepast in het ontwerp bestemmingsplan. Hierna wordt het ontwerp bestemmingsplan gedurende zes weken ter visie gelegd. Binnen deze tweede periode
kunnen belanghebbenden hun zienswijze indienen. Deze kunnen aanleiding zijn om een aangepast plan aan de raad aan te bieden voor vaststelling.