Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, november 12, 2009

Tegenslag Sweensstraat leidt niet tot vertraging

KAATSHEUVEL – De herinrichting van de Sweensstraat en Driestape­lenstoel in Kaatsheuvel moet toch eind dit jaar helemaal klaar zijn, ondanks een tegenvaller bij het project. Tijdens de aanpak van de riolering bleken de tekeningen van de oude riolering, kabels en leidin­gen (ondergrondse infra) niet voor ‘honderd procent te kloppen’. Die tegenvaller leverde extra werk en kosten op.
De aannemer gaat nu op twee loca­ties tegelijk werken om tijd te win­nen, en het karwei toch dit jaar klaar te krijgen. Ondanks de tegen­valler blijven de kosten van het project binnen de geraamde 1,3 miljoen euro, stelt de gemeente­woordvoerster.
In juli is BAM Wegen gestart met de klus. De wegen worden onder meer geasfalteerd en krijgen aanlig­gende fietspaden en parkeerplaat­sen. Ook de riolering in de Sweens­straat wordt aangepakt om een ein­de te maken aan de grote watero­verlast bij stortbuien. De tegenval­ler dwingt tot een aanpassing van de oorspronkelijke planning van het werk. Zo zou de kruising bij de Rechtvaart en Antoniusstraat eind vorige maand al onder han­den worden genomen. Dat moet nu nog gebeuren. Binnenkort wor­den betrokkenen geïnformeerd.