Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 11, 2009

‘Foutje’ kost Loon zak geld

BREDA/ KAATSHEUVEL –Het opruimen van explosieven op het terrein van nieuwbouw­wijk Castellanie kostte de ge­meente Loon op Zand veel geld. Volgens haar heeft ze nog recht op een bijdrage van 60.000 eu­ro van het rijk. Maar er lijkt een ‘duur foutje’ gemaakt.
Een fout bij het indienen van een beroeps­schrift tegen een besluit van de rijksoverheid kost de gemeente Loon op Zand mogelijk 60.000 eu­ro. Het gaat om de rijksbijdrage in de opruimingskosten van explosie­ven uit de Tweede Wereldoorlog die eind 2007 en begin 2008 wer­den gevonden op het bouwterrein voor nieuwbouwwijk Castellanie in Loon op Zand. Het rijk stelde de bijdrage in de opruimingskos­ten achteraf vast op ruim 230.000 euro en dat is volgens de gemeen­te Loon op Zand 60.000 euro te weinig.Nadat het Ministerie van Binnen­landse Zaken en Koninkrijksrela­ties het bezwaarschrift van Loon op Zand afwees, tekende het hoofd Ruimtelijke Ordening na­mens het college beroep aan de rechtbank. Maar hij was daartoe niet officieel bevoegd, zo bleek gis­teren bij de rechtbank in Breda.Een poging van het Loonse college om de vormfout te repareren kwam te laat, met als gevolg dat de rechtbank niet toe kwam aan de inhoudelijke behandeling van de zaak. Eerst zullen de rechters zich moeten buigen over de ontvanke­lijkheid van het beroepsschrift.
Een woordvoerder van de gemeen­te Loon op Zand sprak gistermor­gen van een ‘bedrijfsongevalletje’ met heel vervelende consequen­ties. „We hebben nog niet eerder te maken gehad met WO-II explo­sieven in een lopend bouwpro-j­ect”, legde hij uit. „We dachten dat we heel zorgvuldig te werk wa­ren gegaan, maar kennelijk is er toch iets mis gegaan. Heel erg jam­mer, want 60.000 euro is een be­drag dat behoorlijk drukt op de ge­meentelijke begroting,” stelde de woordvoerder.
De uitspraak in deze zaak is over zes weken.