Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, januari 24, 2010

Kaatsheuvel: 'Wout de Vries en Jack Stokkermans tekort gedaan'.

Kaatsheuvel - In de krant, zag ik de familie Beerens staan voor de onthulling van het pad naast de Gildenbond wat vernoemd wordt naar hun vader. Wat denk je eraan te kunnen doen, om de tijdgenoten van de heer Beerens, waarvan de nazaten minder actief zijn om aandacht te trekken maar zeker zoveel, zo niet meer gedaan hebben om de Gildenbond te hebben opbouwen en te kunnen exploiteren. Dat zijn heren Sjel de Vries en Jack Stokkermans .

Zelf heb ik deze mannen leren kennen toen ik in 1967 in Kaatsheuvel kwam wonen en via pastoor Rietra met hen contact kreeg. Zowel zij als wij waren er kind aan huis op de pastorie aan de Erassttraat,en ik heb de heren Stokkermans en de Vries daar aan de keukentafel bij Pastoor Rietra vaak mogen ontmoeten en hun kunnen adviseren in de instandhouding van de Gildenbond ,omdat het in die tijd speelde dat de Gildebond gesloopt zou moeten worden ten behoeve van de dan nog nieuw te bouwen Werft. De Gildenbond was gebouwd met centen en dubbeltjes van de lokale bevolking gespaard van hun schamele loon. De Vakbond stond erop dat zijn hun eigen gebouw, de GILDENBOND zouden behouden.

De briefschrijfster verwijt waarnemend burgemeester Wim Luijendijk niets. Hij staat met zijn ambtsketting op de foto in de krant, maar hij is te kort in de gemeenschap om alle ins en outs te kennen, maar ik zou willen weten met wie heeft hij gesproken heeft over dit onderwerp. Je kunt het niet terugdraaien maar we kunnen hem wel vertellen dat de adviseurs om hem heen niet helemaal duidelijk naar hem zijn geweest.

Noot: deze brief van MdW is doorgezonden naar de burgemeester.

1 Comments:

Blogger Jacky said...

Heel vervelend inderdaad maar er is daar toch een straatnamencommissie voor die daarover alles uit dient te zoeken?

25 januari, 2010  

Een reactie posten

<< Home