Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 22, 2010

‘t Maoske krijgt erepenning in zilver in gemeentehuis Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Loon op Zand heeft op 5 januari 2010 besloten partycentrum `t Maoske de gemeentelijke erepenning in zilver toe te kennen bij gelegenheid van het 125-jarig jubileum. Deze erepenning is op 21 januari uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het KOS (Kaatsheuvelse Ondernemers Sociëteit) in het gemeentehuis.

In 1884 begon Adriaan Maas samen met zijn vrouw Mina een café met winkeltje in De Moer. Uiteindelijk is alleen het café blijven bestaan dat sinds de vijftiger jaren wordt geleid door de familie De Bie. Het familiebedrijf heeft zich na vijf generaties ‘Maas en De Bie’ niet alleen kunnen handhaven, maar zich ook kunnen verankeren en uitbreiden tot het restaurant en partycentrum dat het nu is. Het bedrijf heeft stevige wortels in De Moer maar geniet inmiddels ook een grote en gemeentegrens overschrijdende faam en bekendheid in de regio.
Vele families, bedrijven en instellingen hielden en houden hier hun samenkomsten, vergaderingen,jubilea en gedenkbijeenkomsten, zowel onder feestelijke als onder droeve omstandigheden. Gesteld kan worden dat ’t Maoske daarom als horecaonderneming in hoge mate verdienstelijk is geweest wegens het langdurig vervullen van de functie van ‘sociaal-maatschappelijk trefpunt’ in De Moer.Het college heeft hiervoor zijn erkentelijkheid willen betuigen door te besluiten ’t Maoske deze gemeentelijke onderscheiding toe te kennen.