Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 21, 2010

Politiecontrole in Kaatsheuvel kader van criminaliteitspreventie

KAATSHEUVEL: Het politieteam hield woensdagavond een grote controle in het kader van criminaliteitspreventie. Er werden tussen 18.00 en 20.00 uur tien agenten en een leidinggevende ingezet. Zij controleerden het inkomende en uitgaande verkeer op en rond de Horst / Europalaan. Ook werden de hangplekken bezocht.

Passerende auto's (ca. 150) en voorgangers werden door de politie aangesproken. Ook de bekende hangplekken in de omgeving kregen extra aandacht van de agenten. Het ging daarbij niet om degenen met goede bedoelingen. Juist personen die al bekend zijn bij politie en justitie werden extra gecontroleerd op bezit van drugs, wapens, inbrekersgereedschap of andere verboden zaken. Agenten brachten in kaart wie er met wie op pad was en met welk vervoermiddel.

De ervaring leert dat een aantal delicten zoals inbraken, overvallen en straatroven stijgen tijdens de donkere dagen. Een bijkomende effect van dit soort controles is dat potentiële daders worden 'tegen gehouden' omdat er veel blauw op straat te zien is. Door met veel agenten op risicotijden en plaatsen aanwezig te zijn, wordt daarnaast de kans op arrestaties in heterdaad situaties aanmerkelijk vergroot.

Er werd gewaarschuwd en geverbaliseerd voor diverse verkeersovertredingen. Via het persoonregister werd bekeken of er nog boetes en/of gevangenisstraffen openstonden. In totaal kon voor € 1295,- aan openstaande boetes worden geïnd. Degenen waarbij alles in orde was kregen een flyer uitgereikt met de reden van de controle en het verzoek om alert te zijn op verdachte situaties.