Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 22, 2010

Pleinfestival wil naar Prins Mauritsplein in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL De 27-ste editie van het Pleinfestival mag dit jaar uitwijken naar het Prins Mauritsplein in Kaatsheuvel. Het college staat positief tegenover deze locatie, maar wil nog wel in overleg gaan met omwonenden van het Mauritsplein.
Het meerdaagse festival wordt altijd in en rond het Marktplein gehouden. Maar dat plein gaat in het voorjaar op de schop voor de plannen voor het ‘Bruisend Dorpshart’. De stichting Pleinfestival kiest er nu definitief voor om het evenement op 28, 29 en 30 mei op het Prins Mauritsplein te houden.
„We kunnen niet voor twee verschillende locaties draaiboeken maken”, aldus bestuurslid Wil van Beers.„Daarom hebben we de knoop doorgehakt en kiezen voor het Prins Mauritsplein”, aldus van Beers. Volgens hem is het een geschikt plein, maar rekent de stichting wel op medewerking van de gemeente. Zo ontbreekt het nog aan voorzieningen, bijvoorbeeld voor stroom en sanitair.
Nog meer evenementen, zoals Beachsoccer, Beachovolleybal en de grote kermis, moeten dit jaar uitwijken. Ook daarvoor lijkt het Mauritsplein in beeld.
Van Beers hoopt dat de gemeente snel de vergunning voor het Pleinfestival zal verstrekken. „Om het geluid te reduceren worden de woonwagens van de kermisexploitanten tussen de bomenrij geplaatst. Die kunnen dienen als geluidsbuffer.” Het stichtingsbestuur hoopt niet dat er nog allerlei zaken als geluidsmetingen nodig zijn. „We willen vaart maken”, aldus van Beers.
Het programma voor het driedaagse evenement is overigens al ver ingevuld. Op vrijdagavond is het Meezingfestijn. Zaterdag is de tienerfestatie en de traditionele Taptoe met deelnemers als Exempel (Empel), Floraband (Rijnsburg)m Advendo Sneek, slagwerkgroep Afslag Sneek, Rijnmondband (Schiedam), Dutch Pipers en Drums (Tilburg) en de zanggroep Szynergy uit Kaatsheuvel. Voor het zaterdagavondconcert is de organisatie ver rond met dialectband WC Experience.
De braderie op zondag wordt gehouden op het Prins Mauritsplein, in de Thomasstraat, en in de Vossenbergselaan.