Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 24, 2010

Storm ‘coalitie’ ligt nog niet

Kaatsheuvel - Het worden ‘stevige gesprekken’ tussen Gemeentebelangen, Pro3 en Lijst Loon op Zand om tot een coalitie te komen. Vandaag begint het overleg. De kritiek van leden van Gemeentebelan¬gen op een mogelijke samenwer¬king met Pro3 dreunt nog na.

KAATSHEUVEL – De storm rond de mogelijke coalitie van Gemeentebelangen, Pro3 en Lijst Loon op Zand is nog niet gaan liggen. Ad van Laarhoven, fractievoorzitter van Gemeentebelangen, is ‘onder de indruk’ van de forse kritiek van een deel van de achterban van zijn partij, dat helemaal niet zit te wachten op samenwerking met Pro3. „Hun boodschap is helder”, stelt hij. Toch vindt Van Laarhoven het te vroeg om te zeggen of de kans op een coalitie van Gemeentebelangen, Pro3 en Lijst Loon op Zand door deze kritiek nu fors geslonken is. „Het eerste gesprek tussen de partijen moet nog plaatsvinden”, stelt hij. Vanavond gaan Gemeentebelangen, Pro3 en Lijst Loon op Zand met elkaar om de tafel. De besprekingen volgen na het ad¬vies van de extern informateur Roel van Gurp, die het meest ziet in een nieuwe coalitie van Ge-meentebelangen (7 zetels), Pro3 (4 zetels) en Lijst Loon op Zand (2 ze¬tels). Het advies is verrassend, omdat Pro3 en Gemeentebelangen tijdens de verkiezingscampagne abso¬luut geen politieke vrienden waren. Pro3 liep vooral te hoop tegen de ‘te dure en massale’ plannen rond het Bruisend Dorpshart.

Gemeentebelangen-prominent en voormalig wethouder Peter Roelen heeft zich met een aantal andere leden op voorhand al uitgesproken tegen een mogelijke samenwerking met Pr03.
„Ik kan die emoties bij Gemeentbelangen best begrijpen” stelt Peter Flohr van Pro3. „Vernieuwen kan soms wat zeer doen.” Volgens hem zal zijn partij echt niet tor¬nen aan een democratisch genomen besluit, zoals dat rond het Bruisend Dorpshart, en toont Pro3 respect voor de verkiezingsuitslag. Roelen beschuldigt Pro3 echter van kiezersbedrog, als de partij in een coalitie met Gemeentebe¬langen plaatsneemt. Maar Flohr deelt die kritiek niet.

Bij de achterban van Pro3 en Lijst Loon op Zand is overigens nog geen onrust ontstaan rond het advies van Van Gurp. De VVD, net als het CDA voorlopig afvaller bij de coalitiebesprekingen, vindt dat de reputatie van Van Gurp en Loon op Zand beschadigd wordt, als Gemeentebelangen, Pro3 en Lijst Loon op Zand er niet samen uitkomen. „Nu Van Gurp zich er voor 95% zeker van stelt te zijn dat zo’n coalitie kan slagen rust er een grote verantwoordelijkheid op de-ze partijen om er samen uit te komen.”

1 Comments:

Blogger janijsel said...

Ik zal wel weer commentaar krijgen maar dat stoort mij niet.
Denk je nou werkelijk dat als PRO3 de grootste parij was geworden wat ze gehoopt en gewenst hadden dat ze dan GB hadden betrokken in de coalitie besprekingen, nou vergeet het maar.

24 maart, 2010  

Een reactie posten

<< Home