Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, april 29, 2010

'Half lintje' voor Jan in 't Groen, de nieuwsjager van Loon op Zand,



Door Tom Tacken
KAATSHEUVEL - Of de decorandus zelf nog iets mag zeggen? Natuurlijk mag Jan in 't Groen dat van Wim Luijendijk, die als burgemeester van Loon op Zand net zijn allerlaatste van twaalf lintjes heeft uitgedeeld. "Ik zei van de week nog: als ik een lintje krijg, knip ik hem doormidden." Er valt een ijzingwekkende stilte in de Werft te Kaatsheuvel, waar familieleden en kennissen van In 't Groen zich hebben verzameld.

Gaat 'hun Jan' het feest nu verstoren?

Valt mee: ,,Ik heb namelijk maar de helft verdiend. De andere helft zou naar mijn zus Willy moeten gaan. Die heeft al die jaren niet alleen voor mijn zus Hettie klaargestaan, maar ook voor ons moeder." Willy pinkt een traantje weg.

Jan in 't Groen is sinds elf jaar dé nieuwsjager in Loon op Zand voor het Brabants Dagblad. Zijn gezondheid laat te wensen over, maar zijn passie voor de journalistiek lijdt daar niet onder. Hij leeft voor de krant en ademt van 's morgens vroeg tot 's avonds laat nieuws - ook voor zijn eigen Kaatsheuvelse blog.

Maar in zijn speech maakt Luijendijk duidelijk dat de verdiensten van In 't Groen de journalistiek ontstijgen. Hij stond aan de basis van Drumband Prins Maurits - dankzij zus Hetty! - en de Kaatsheuvelse afdeling van de Zonnebloem.

Vijf jaar lang zat hij de cliëntenraad voor van de Roefelkei (Prisma). Van 1974 tot 1978 leidde Jan in 't Groen de Kaatsheuvelse Gymnastiek Vereniging. Hij was organisator van het muziekfestival Prins Maurits (1983-1984) en zat de afgelopen twee jaar in de jury voor de verkiezing van sportman en sportvrouw in Loon op Zand. Mantelzorger is hij niet alleen voor Hetty, maar ook voor zijn broer Jacky.

In 't Groen heeft het allemaal instemmend aangehoord. Het klopt, maar hij toch voor iets geheel anders naar de Werft gekomen. Voor groot nieuws! Binnenkort staat het in het Brabants Dagblad. 'Door onze correspondent Jan in 't Groen'.

8 Comments:

Blogger Bart van Drunen said...

Gefeliciteerd Jan, je hebt m verdiend!

29 april, 2010  
Blogger Bart Gossen said...

Jan van harte gefeliciteerd met deze meer dan terechte onderscheiding!

Vriendelijke groet,

Bart Gossen

29 april, 2010  
Blogger Kaatsheuvelse Volks Partij said...

Jan, ook van ons een dikke proficiat, echt verdiend.

29 april, 2010  
Blogger Unknown said...

Proficiat met je onderscheiding, alleen jammer dat het maar een halve is.

29 april, 2010  
Blogger roofvogel said...

V A N H A R T E J A N ! !

Dit lintje is op een hele goede plaats terecht gekomen !

29 april, 2010  
Blogger Wim said...

Jan
van harte gefeliciteerd met je lintje jongen , als t iemand verdiendt heeft ben jij t wel .
keep up the good work
Groeten Wim

30 april, 2010  
Blogger H.W.Bogaard said...

Jan van harte gefeliciteerd,ik hoop dat je er nog lang van mag genieten.

Hans Bogaard en Mieke van Rijsewijk.

01 mei, 2010  
Blogger Lowie van Gorp said...

Ik kijk bijna dagelijks op deze website en zie nu dat de maker ervan een lintje heeft gekregen. Je betrekt mensen op deze manier, op een moderne manier, bij het wel en wee in ons dorp. Ik lees nu dat je nog meer kwaliteiten hebt. Terecht dat je een lintje krijgt, zo te lezen. Ga zo door! Proficiat!

01 mei, 2010  

Een reactie posten

<< Home