Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, mei 02, 2010

Driejarige tweeling valt uit raam, geen toezicht in de Waalwijkse woning

WAALWIJK: Vannacht zijn omstreeks 03.20 uur in de wijk Baardwijk, twee driejarige zusjes uit een raam op de eerste verdieping van een rijtjeswoning gevallen. De kinderen vielen van een hoogte van 4 a 5 meter. Zij bleken in de woning te hebben verbleven zonder toezicht van volwassenen of een oppas. Zij zijn ter observatie opgenomen in een Tilburgs ziekenhuis. De politie, die de moeder van de kinderen heeft opgespoord, stelt een nader onderzoek in naar het incident.

Twee voorbijgangers, een 16-jarige jongen en een 21-jarige vriend van hem uit Waalwijk verklaarden dat ze kinderen hoorden schreeuwen. Ze zagen een kind in een raam en een ander kind op straat staan. Vervolgens zagen ze dat het kind vanuit het raam op de grond viel. Ze hebben direct eerste hulp verleend. De twee getuigen hebben daarna aangebeld bij de rijtjeswoning. Er bleek echter verder niemand thuis te zijn. De kinderen, die geen uitwendig letsel hadden, werden met een ambulance naar een ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Daar wordt vandaag verder onderzoek verricht naar hun gezondheid. Een hen heeft mogelijk een gekneusde heup opgelopen.

De politie heeft vervolgens op grond van de politiewet een onderzoek in de woning ingesteld. Daar bleek inderdaad niemand thuis te zijn. Uiteindelijk werd via familie de 27-jarige moeder van de tweeling opgespoord. Zij heef inmiddels een verklaring afgelegd omtrent het feit dat er geen toezicht op de kinderen in de woning was. Haar verklaring wordt nader door de recherche onderzocht. Ook wordt vandaag in de woning door de technische recherche een sporenonderzoek verricht. Er is inmiddels contact gelegd met jeugdzorginstellingen omtrent eventueel te nemen maatregelen.

1 Comments:

Blogger roofvogel said...

En waar was de vader ?????

03 mei, 2010  

Een reactie posten

<< Home