Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, juli 12, 2010

Van Marwijk: Beste ploeg heeft gewonnen

JOHANNESBURG (ANP) - De beste ploeg heeft de wereldtitel gewonnen. Dat concludeerde bondscoach Bert van Marwijk zondagavond in Johannesburg tamelijk nuchter na de verloren WK-finale in de verlenging tegen Spanje (0-1). ,,Het is wel doodzonde, maar verliezen hoort er ook bij.''

Van Marwijk was ontevreden over de eerste helft. ,,Het leek wel of wij onder stroom stonden. In de tweede helft kwamen we redelijk terug. Spanje kreeg opnieuw de meeste kansen, maar bij ons was Arjen Robben twee keer dicht bij een doelpunt. Dan hadden we hier zomaar wereldkampioen geworden.'' Van Marwijk had bij het begin van de verlenging nog hoop op een goede afloop. ,,Wij zaten er doorheen, maar zij ook. Ik was er eigenlijk helemaal niet bang voor. Tot John Heitinga rood kreeg. Met tien man hoopte ik nog de strafschoppen te halen. Maar dat zat er helaas niet in.'' Van Marwijk maakte zich na afloop nog wel even boos op de Engelse arbiter Howard Webb. ,,Vlak voor het doelpunt zag hij een zuivere hoekschop van ons over het hoofd. Die corner was voor iedereen op 10 kilometer afstand te zien. Alleen Webb zag het niet. Onbegrijpelijk.'' Van Marwijk slaagde erin zijn emoties kort na afloop goed onder controle te houden. ,,Nee, je ziet geen tranen, maar ik ben natuurlijk wel teleurgesteld. Ik heb net een WK-finale verloren. Dat doet me toch wel wat.''