Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 21, 2010

Actie tegen 'loeiende' airco in Kaatsheuvel



KAATSHEUVEL - Omwonenden van bedrijfsverzamelgebouw Het Hoefijzer in Kaatsheuvel hebben na een jarenlange strijd hun zin.

Gisteren is begonnen met het aanbrengen van geluiddempende schotten rond de airco-installatie op het pand aan de Modelleur. Al zo'n zes jaar klaagt een groep omwonenden over het 'loeiende irritante geluid' van deze airco.

Lang woedde een discussie of de geluidsnormen werden overtreden. Een groep buurtbewoners vond van wel, bouwbedrijf Hoefnagel (eigenaar van het pand, red.) van niet. Diverse geluidsmetingen en onderzoeken zijn in de loop der tijd uitgevoerd, met wisselende resultaten.

Sinds juni zijn er ook ambtenaren in Het Hoefijzer gehuisvest. Volgens burgemeester Wim Luijendijk is dat zeker niet de reden waarom nu extra maatregelen tegen het geluid van de airco worden genomen.

"Die indruk moet niet gewekt worden", stelt hij. "Wij hebben binnen helemaal geen last van het geluid van de airco. Voordat de gemeente in dit pand trok, is de eigenaar al gevraagd deze maatregel te nemen."

1 Comments:

Blogger Jacky said...

Het werd eens tijd jammer dat het zo lang moest duren vooraleer er actie kwam, en inderdaad als je binnen werkt hoor je buiten de overlast niet die je veroorzaakt door de stekker er binnen in te steken voor enige koelte. Als we nu in de tropen zouden wonen zou een airco misschien nodig zijn hier in Nederland met die paar daagjes warm weer per jaar is het gewoon een luxe.

21 september, 2010  

Een reactie posten

<< Home