Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, september 29, 2010

Vaart achter nieuwe weg ‘Molenwijck’

LOON OP ZAND – Als echt alles mee­zit, is de nieuwe ontsluitingsweg van Molenwijck naar de Kasteel­laan in Loon op Zand augustus vol­gend jaar klaar. De gemeente heeft overigens nog steeds niet alle grond voor aanleg van de weg in handen. De onderhandelingen met de familie Vermeulen lopen nog, maar de tijd begint nu echt te dringen. In oktober moet er duide­lijkheid zijn, anders wil Loon op Zand de grond van Vermeulen via de rechter onteigenen. Maar de ge­meente hoopt dat het zo ver niet komt. „We spannen ons echt tot het uiterste in om tot overeenstem­ming te komen”, aldus de gemeen­tewoordvoerder. „En ik heb er ver­trouwen in dat dat ook gaat luk­ken.”

Gisteravond werd in De Wetering in Loon op Zand een informatie­avond gehouden over de ontslui­tingsweg Molenwijck-Zuid. Die nieuwe route moet veel (sluip)ver­keer uit de dorpskern van Loon op Zand halen.

De gemeente wil in 2011 met de aanleg van de veelbesproken weg van de Gildeweg naar de Kasteel­laan beginnen. In de Kasteellaan komt dan ook een nieuwe rotonde met vrijliggende fietspaden te lig­gen. De aanleg daarvan start waar­schijnlijk april volgend jaar, zo is de hoop. Nog dit jaar moet het werk aanbesteed worden.

In de toekomst wordt de ontslui­tingsweg Molenwijck-Zuid nog ver­der doorgetrokken van de Kasteel­laan, langs het sportpark, richting Klokkenlaan tot aan de omge­bouwde N261. Maar die tweede fa­se van het plan zal nog wel enkele jaren op zich laten wachten. De grond daarvoor is overigens al wel voor een belangrijk deel in han­den van de gemeente. De plannen voor de ontsluitings­weg Molenwijck-Zuid riepen giste­ren niet al te veel vragen op bij de bezoekers van de informatieavond in De Wetering. Wel werd aan­dacht gevraagd voor de veiligheid van de fietsers op die route. Ook over de toekomstige bereikbaar­heid van het sportpark waren de nodige vragen, vooral als het gaat om het autoverkeer.

Goed nieuws was er voor de bezoe­kers die pleitten voor beter open­baar vervoer in Loon op Zand. Als de nieuwe weg van Molenwijck naar de Kasteellaan klaar is, gaat de bus ( lijn 136) ook Molenwijck aandoen.