Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 26, 2010

'Centrum' bij Ostrea mag nog niet open

DE MOER - Het bezoekerscentrum bij oesterzwammenkwekerij Ostrea aan de Zijstraat in De Moer mag voorlopig niet open. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Bredase bestuursrechter in het kort geding dat buurman De Nooij had aangespannen tegen de gemeente Loon op Zand.

De rechter heeft de bouwvergunning die door de gemeente aan Ostrea was verleend, geschorst totdat een beslissing is genomen in de bodemprocedure. Op het perceel waarop het bezoekerscentrum staat, rust een agrarische bestemming.

Nevenactiviteiten bij de paddenstoelenkwekerij zijn toegestaan, mits ze qua omvang en frequentie ondergeschikt zijn aan het agrarisch bedrijf. Volgens de rechter blijkt uit de plannen van de familie Jansma, eigenaars van Ostrea, niet van kleinschaligheid. Integendeel: er zijn bij het bezoekercentrum 27 parkeerplaatsen gepland en een parkeerplaats voor een bus.

Ostrea heeft ook plannen voor het uitbreiden van de minicamping en het realiseren van vijf appartementen en een groothandel. Er is een nieuw bestemmingsplan in de maak waarin meer ruimte komt voor recreatieve bedrijvigheid. De gemeente Loon op Zand staat dan ook niet afwijzend tegenover de plannen van Ostrea.

De vergunning die nu is geschorst heeft alleen betrekking op het bezoekerscentrum, dat al vrijwel klaar is voor opening.