Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, oktober 27, 2010

Huizen niet kwijt te raken

KAATSHEUVEL – Voor de vrijstaan­de nieuwbouwwoningen op de hoek van de Amerikastraat en Hoofdstraat in Kaatsheuvel is nog altijd geen koper gevonden. De wo­ningen staan nu al ruim 2,5 jaar te koop. En wat projectontwikkelaar SBB uit Lopik ook probeert, de huizen blijven leeg staan. „Dit heb­ben we echt nog nooit meege­maakt”, aldus de woordvoerder van het bedrijf.

Het plan om op het voormalige terrein van supermarkt Jac Her­mans nog eens vier bedrijfswonin­gen te bouwen, is voorlopig in de ijskast gezet. „We gaan die pas bou­wen, als twee daarvan verkocht zijn. Maar ook hier valt de belang­stelling nog tegen.”

In 2008 zijn op de hoek van de Hoofdstraat en Ameriakastraat drie vrijstaande woningen ge­bouwd en een groot complex met achttien appartementen. De inte­resse voor het bouwproject valt al vanaf het begin flink tegen. In het appartementencomplex staan nog altijd drie woningen te koop. „Voor huurappartementen bestaat wel belangstelling”, constateert de woordvoerder van SBB. „Maar als het gaat om koop, is het een heel ander verhaal.” Van de drie vrij­staande woningen is dus nog geen enkel huis verkocht, ondanks alle pogingen daartoe. „We switchen nu weer van makelaar”, aldus de projectontwikkelaar. Ook wordt de prijs waarschijnlijk opnieuw verlaagd. Eerder zakte de vraag­prijs al van 419.000 euro naar 389.000 euro, nu wordt dat moge­lijk 359.000 euro.

De woningmarkt heeft het moei­lijk, maar waarom de kopers hier zo lang wegblijven, is volgens SBB gissen. „Het zijn fraaie huizen, maar misschien vinden mensen de ligging wat minder. Dat de hui­zen al zo lang leeg en te koop staan, doet de zaak ook geen goed.” Toch zegt SBB goede hoop te hebben dat de woningen alsnog aan de man worden gebracht.