Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, oktober 30, 2010

Zes jaar cel geëist voor overvallen in Kaatsheuvel en Sprang

BREDA – Zes jaar cel. Die straf eiste officier van justitie Lucas van Delft gisteren in Breda tegen een 24-jari­ge Tilburger, die verdacht wordt van drie gewapende overvallen. De forse eis is mede ingegeven door het forse strafblad van de ver­dachte, zo lichtte Van Delft toe.

De drie berovingen vonden bin­nen een tijdsbestek van vijf dagen plaats. Op dinsdag 15 juni viel een man, gewapend met een alarmpis­tool, binnen bij juwelier Van Grins­ven aan de Hoofdstraat in Kaats­heuvel. Hij sloeg met het wapen een vitrine in en griste sieraden mee.

Drie dagen later werd een Tilburg­se taxichauffeur onder bedreiging van een pistool gedwongen geld af te staan. Dat gebeurde in de Ton­gerlose Hoefstraat, waar hij een stelletje afzette dat hij had opge­pikt bij het casino in Breda.

De derde overval vond plaats op zaterdag 19 juni bij drogisterij het Kruidvat aan het Raadhuisplein in Sprang- Capelle. Een medewerk­ster moest onder bedreiging van een vuurwapen de kassalade ope­nen. Zes klanten, waaronder een moeder met een jong kind, waren daarvan getuige.

Hoewel de 24-jarige Tilburger al­leen de overval op de taxichauf­feur heeft bekend, acht de officier van justitie het bewijs rond voor al­le drie de geweldsmisdrijven.

Het belangrijkste bewijsstuk in de overval op de juwelier is een splin­ter van de kolf van een alarmpis­tool dat werd aangetroffen in de woning van de vader van de ver­dachte.

De 24- jarige Tilburger heeft toege­geven de eigenaar te zijn van dat wapen. Hij heeft geen logische ver­klaring voor de aanwezigheid van de splinter in de steeg vlakbij de overvallen juwelier. Officier Van Delft heeft die verklaring wel: „Het stukje hout is tijdens de vlucht losgesprongen.”

Ook zijn sieraden teruggevonden in de woning van de verdachte, die door de juwelier werden her­kend als het soort sieraden dat was gestolen.

In de zaak van het Kruidvat heeft de inmiddels ex-vriendin van de verdachte een voor hem belas­tende verklaring afgelegd. Advo­caatWillem van de Putten is daar­van niet onder de indruk: „Het is niet voor niets een ex-vriendin. Ze wil hem een hak zetten”, luidt zijn conclusie.

Hij vindt het bewijs voor de over­vallen op de twee winkels te ma­ger. Hoe dan ook vindt hij dat de rechtbank zijn cliënt een lagere, deels voorwaardelijke straf moet opleggen: „Hij is nog jong en als hij nu voor jaren de bak in draait, komt hij er zeker slechter uit. Wat hij nodig heeft is hulp en begelei­ding.”

Uitspraak over twee weken.