Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, oktober 29, 2010

Restaurant mag geen parkeerplek op grondgebied van Loon op Zand

KAATSHEUVEL – De eige­naren van café- restaurant Het Gal­genwiel, Lobke Kools en Sebasti­aan IJsseldijk, willen een eindje verderop aan de Meerdijk, nabij de Mariakapel, inWaalwijk een twee­de café-restaurant beginnen.

Kools en IJsseldijk hadden het idee om naast het pand parkeer­plekken aan te leggen. Dat verzoek is van de hand gewezen door de gemeente Loon op Zand. Het par­keerterrein zou precies op het grondgebied van de gemeente Loon op Zand liggen. Vandaar dat die gemeente en niet de gemeente Waalwijk daarover moest beslis­sen. Vanwege het agrarische be­lang van de grond, er liggen op die plek volkstuintjes, en vanwege de vogelkundige waarden vond Loon op Zand het geen geschikt plan. Maar voor het starten van een nieuw café- restaurant is dat geen probleem, vertelt Sebastiaan IJssel­dijk. „Het parkeerterrein komt nu hoogstwaarschijnlijk pal achter het pand te liggen, op het grondge­bied vanWaalwijk.” Bouwkundig adviseur Peter de Haan van het duo bevestigt dat. „ De aanvraag is gedaan. Het be­stemmingsplan moet nu gewijzigd worden, maar we voldoen aan de parkeernorm die de gemeente stelt.” Wat nog wel spannend is, is de vergunning om kleinschalige horeca in het pand te mogen vesti­gen. De Haan: „Het pand heeft nu nog de bestemming wonen. Vroe­ger was het een café en restaurant met feestzaal, toen werd het een woonhuis en nu willen Kools en IJsseldijk er weer een restaurant van maken. Dat verzoek ligt er ook.” Het Galgenwiel bestaat uit een restaurant, een partycentrum voor feestjes en een café om ge­woon iets te drinken. Als de plan­nen van Kools en IJsseldijk door­gaan, krijgt het nieuwe café-restau­rant ongeveer dezelfde opzet.