Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, november 27, 2010

Verkeersveiligheid rond Basisschool De Hil aangepakt.

Kaatsheuvel – De gemeente Loon op Zand gaat de verkeersveiligheid rond basisschool de Hil in Kaatsheuvel verbeteren. De totale kosten bedragen 38.700 euro. De gemeente heeft zelf 20.000 euro beschikbaar, het resterende bedrag komt uit een fonds van gemeenten uit de regio. Volgens wethouder Jacques Broeders wordt met de werkzaamheden gestart nadat de gemeenteraad haar goedkeuring heeft gegeven.

Basisschool De Hil bevindt zich in een 30 kilometerzone. De uitgang van het schoolplein is aan de Meijerijlaan. In het verleden is het trottoir sterk verbreed om de oversteek voor de kinderen korter te maken. Inmiddels worden veel kinderen met de auto gebracht waardoor veel ouders langs de kant van de straat parkeren. Dit heeft gevolgen voor de zichtbaarheid van de kinderen. Daarnaast zorgt de verbreding van het trottoir, in combinatie met een nabijgelegen bocht voor een onveilige situatie. Fietsers en auto’s moeten midden op de rijbaan gaan rijden zonder zicht te hebben op tegemoetkomend verkeer. De gemeente wil nu de onveilige situatie oplossen door de rijbaanversmalling te spiegelen en een paar meter te verschuiven. Het trottoir aan de overkant van de straat wordt zodanig verbreed dat kinderen langs de geparkeerde auto’s kunnen kijken. Tevens wordt het zicht voor het verkeer midden op de rijbaan niet meer belemmerd door een bocht. De oversteekplaats wordt aangekleed met straatmeubilair zoals bij andere basisscholen als De Vaert en de Bussel is gebruikt. De ingang van het schoolgebouw ligt aan de Oisterwijklaan. Dit is nu een eenrichtingsweg. Omdat het verkeer het verkeersbord massaal negeert, waardoor het een averechts effect heeft op de verkeersveiligheid, wordt nu overwogen om het eenrichtingsverkeer op te heffen.
Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen