Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 06, 2011

Loon op Zand nomineert jeugdsportkampioenen.



Kaatsheuvel – De gemeente Loon op Zand heeft gisteren de genomineerden voor de titel ‘jeugdsportkampioen’ bekend gemaakt. In de categorie teams zijn genomineerd: de Jongens B van Handbalvereniging DES, de MB1 van voetbalvereniging DESK en de D1 van voetbalvereniging Uno Animo. In de categorie individuele sporters zijn genomineerd: Koen Bax van Kano Club Tilburg, Amy van Lier van zwemvereniging De Vennen en Chelsea van den Berg van RSV De Kegelaer.

Volgende week kunnen inwoners van de gemeente middels een stembiljet in het gemeentenieuws hun stem uitbrengen op hun favoriete sporter of sportclub. Op 4 februari is om 19 uur de prijsuitreiking in de Werft in Kaatsheuvel. De gemeente heeft de verkiezing van de volwassen sporter en sportclub voor dit jaar geschrapt. Niet in de laatste plaats omdat ze uit moet wijken naar een andere locatie omdat het gemeentehuis gesloopt is. Tevens moet het versoberen van het evenement geld besparen.

Toch wil wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen, sport) volgend jaar weer een volwassen en jeugdsporter kiezen. “Ik denk eraan om het evenement te laten organiseren door de sportverenigingen zelf, of een commissie die is samengesteld uit mensen uit de sportwereld”. Hij wil deze groep mensen in eerste instantie faciliteren, maar het is de bedoeling dat ze op den duur zelfstandig verder gaan. “Wie weet krijgen we dan nog eens een keer een groot sportgala”, zegt Aussems enthousiast. De wethouder moet zijn idee nog verder uitwerken en bespreken binnen het college.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Goen