Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 05, 2011

Nieuwe Rosagaerde is een warme deken


Foto: Frank Trommelen

KAATSHEUVEL – De bewoners van het nieuwe zorgcentrum Rosagaer­de in Kaatsheuvel betrekken 13 ja­nuari hun nieuwe woonruimte. Onlangs mochten de nieuwe be­woners er al een kijkje nemen. Ze voelden zich meteen thuis.

„ Ik krijg een paradijsje”, zegt juf­frouw Pontenagel (91), die nog in het oude Rosagaerde heeft ge­woond en een van de veertien riante zorgappartementen van 90 mbetrekt in het appartementen­complex Rosa da Lima.

In het appartementengebouw wor­den wonen en zorg strikt geschei­den. De senioren huren hun eigen appartement en maken gebruik van de zorg en services van Rosagaerde. Los van het apparte­mentengebouw staan vier bunga­lows voor mensen met dementie.

Woningstichting Geertuidenberg, die het hele complex heeft ontwik­keld, is ook verantwoordelijk voor de inrichting van de bungalows. El­ke bungalow biedt plaats aan ze­ven cliënten. De bungalows heb­ben allemaal een eigen huiskamer en keuken, waar samen met de be­woners gekookt kan worden. Sty­liste en vormgeefster Luciënne Span tekende voor de inrichting. „Het voelt als een warme deken”, zegt ze.

In elke bungalow werken zeven vaste medewerkers. Zij zijn verant­woordelijk voor de complete ver­pleging. „Er komt geen aparte zus­ter of werkster, maar deze mensen doen alles”, aldus zorgmanager Monique Kolmans, die de leiding heeft over het hele complex.

Matthé Hoogeboom, lid van de raad van bestuur van de overkoe­pelende stichting MaasDuinen, is trots op de nieuwe huisvesting. „We willen dat onze cliënten regis­seur blijven over hun eigen leven. Mensen moeten ook op hun oude dag hun leven kunnen inrichten zoals zij dat willen.”

Het complex wordt op 7 januari of­ficieel geopend. Het is dan nog niet bewoond. „Dat hebben we ex­pres gedaan omdat het anders te druk is voor de bewoners”, aldus Monique Kolmans.
Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen