Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 25, 2011

Accommodatiebeleid en Bruisend Dorpshart aangepast

Officieel persbericht van de gemeente Loon op Zand
Kaatsheuvel, 25 februari 2011

Accommodatiebeleid en Bruisend Dorpshart aangepast
Het college van burgemeester & wethouders heeft gisteravond een bijstelling voor de vormgevingsplannen van het multifunctioneel centrum (MFC), de sporthallen en het gemeentehuis voorgelegd aan de raads-en burgercommissieleden. Aanleiding is een verwacht tekort van 600.000 euro per jaar.

Verschil tussen kader en ambitie
De intentie is dat het SMC de sporthallen en het MFC gaat exploiteren. Hiervoor hebben zij een exploitatiebegroting ingediend. Het verschil tussen het door de raad gestelde kader van 1,1 miljoen jaarlijkse subsidie en de ingediende exploitatiebegroting bedraagt 600.000 euro per jaar. In diverse gesprekken met het SMC is het niet gelukt om tot elkaar te komen. Daarom is aan het externe bureau ICS de opdracht gegeven de exploitatiecijfers van het SMC te bekijken en mogelijkheden aan te reiken om het bedrag terug te brengen tot 1,1 miljoen.

ICS concludeerde dat, om het eerder door SMC en gemeente geformuleerde ambitieniveau te halen, een aanzienlijk hoger bedrag nodig is dan het aangegeven kader.

Taskforce onderzoekt oplossingen
De realisatie van het Bruisend Dorpshart is in volle gang. Op korte termijn is een oplossing nodig. Daarom heeft het college begin januari een bestuurlijke / ambtelijke taskforce gevormd. Samen met ICS zijn scenario’s onderzocht, juridisch getoetst en doorgerekend. Daarbij is uitgegaan van het door de raad vastgestelde accommodatiebeleid en de ontwikkel-en realisatieovereenkomst (OROK) Bruisend Dorpshart. In de OROK zijn de afspraken met de ontwikkelcombinatie Heijmans / WSG vastgelegd.

Hoofdlijnen voorgelegde oplossingsrichting
Gisteravond heeft het college tijdens een besloten vergadering de raads-en burgercommissieleden uitleg gegeven en een oplossingsrichting voorgelegd. De hoofdlijnen van het voorstel zijn:

-een kleinere grote zaal in het MFC

-1 volwaardige sporthal in plaats van 2, met kantinefunctie en dojo-dansruimte op locatie De Werft

-parkeren op terrein De Werft waardoor parkeergarage onder het gemeentehuis kan vervallen

-samenwerking tussen SMC en de huurders MFC

Donderdag 3 maart is er een raadsbrede commissievergadering. De raads-en burgercommissieleden hebben dan gelegenheid vragen te stellen en te discussiëren over de voorgestelde maatregelen om tot een oplossing te komen. Een besluit wordt genomen tijdens de speciale raadsvergadering op 17 maart. Beide vergaderingen zijn in De Westkant en zijn openbaar.

Binnen de gemeente wordt onderzocht hoe deze situatie heeft kunnen ontstaan. De bevindingen worden voorgelegd aan de raad.

Stand van zaken realisatie Bruisend Dorpshart
De realisatie van het project Bruisend Dorpshart loopt verder volgens planning. Het gemeentehuis, de huizen aan de noordzijde, het TNT-gebouw en de panden aan de Huygenstraat zijn in 2010 gesloopt. De afgelopen weken zijn bomen gekapt en is de achterzijde van de oude brandweerkazerne gesloopt. Morgen, zaterdag 26 februari, start in De Werft de verkoop woningen Branderhof. Graafwerkzaamheden voor de aanleg van leidingen en de riolering staan voor de zomer van 2011 op de planning.

1 Comments:

Blogger Kaatsheuvelse Volks Partij said...

Als ik het met mijn boerenverstand lees praten we hier over een exploitatie tekort van 1,7 mio euro. Tenminste, naast de subsidie van 1,1 mio euro komen ze nog 600.000 euro tekort.
Wie kan en wil mij uitleggen waar ik verkeerd redeneer.

25 februari, 2011  

Een reactie posten

<< Home