Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 24, 2011

Bakker Toon trapt lol met Pardoes



KAATSHEUVEL – Op deze dinsdag­middag stappen de kinderen van Villa Pardoes familiebakkerij Piek­fijn van Toon Rabou aan de Gast­huisstraat binnen. Directeur Peter Persoon van Villa Pardoes is er bij, want precies tien jaar nu ontvangt de Kaatsheuvelse bakker elke dins­dagmiddag een groep van de villa.

De kinderen hebben een taart ge­maakt en de bakker krijgt een schort. Rabou is dankbaar, maar hij wil snel aan de slag: „Ik heb ie­mand nodig die heel sterk is.” Mo­hammed ( 6) meldt zich. Hij mag het deeg uit de machine halen.

Het is zo zwaar dat hij bijna om­valt, maar Toon schiet hem te hulp en verdeelt het deeg onder de glunderend kinderen.

Ze slaan er als een drumband op los. Dan maakt een machine bolle­tjes en mogen de kinderen hun voorletter en poppetjes maken.

„Je bent een kanjer, Roel”, roept Jo­landa Graauw uit Zoetermeer te­gen haar zoon van twaalf. „Dit is gewoon theater”, zegt de vader van Jeroen en Renske Dubbeldam uit Papendrecht.

De creaties van de kinderen gaan de rijsoven in. Eén kind wordt op­gesloten. „ Zo. Die kan voorlopig vooruit in 38 graden”, zegt de bak­ker tot grote hilariteit. Ze wordt snel bevrijd. Daarna komt de slag­room voor de dag. Rabou vraagt Anna van Buren uit Ens te ruiken of de slagroom vers is. Ze zit vol slagroom. „Hij duwde me met mijn gezicht erin”, lacht ze.

Nadat iedereen een beetje slag­room op een taart heeft gespoten en de warme letters en figuren uit de oven gehaald zijn, worden de kinderen moe.

Ze krijgen nog gebak en limonade en na een spelletje met de gebak­ken koekjes wordt het tijd voor de diploma’s. Iedereen is geslaagd.

„ Deze man verdient gewoon een lintje”, zegt Raimond Vogelaar uit Waddinxveen.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen