Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 24, 2011

Marktplaats voor scholen en cultuur

Kaatsheuvel – Basisscholen in Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer moeten tijdens hun lessen ook veel aandacht besteden aan cultuur. De gemeente ziet hier­voor een belangrijke rol weggelegd voor culturele verenigingen en in­stellingen uit de regio. Om de par­tijen bij elkaar te brengen, is de nieuwe marktplaats cultuureducatie opgezet.

Eind maart is de officiële opening van CLIP Loon op Zand, oftewel het Cultuur Leraren Informatie Punt, in de bibliotheek in Kaats­heuvel. De website www.cliploon­opzand. nl moet een digitale ont­moetingsplek worden voor basis­scholen en culturele verenigingen en instellingen. Deze laatste groep kan op internet haar aanbod pre­senteren op het gebied van onder meer muziek, theater, beeldende kunst en cultureel erfgoed. Scho­len kunnen deze activiteiten boe­ken voor bijvoorbeeld lessen of workshops.

De site die 30 maart de lucht in gaat, is niet alleen bedoeld voor be­middeling tussen vraag en aan­bod. Ook moeten alle scholen en instellingen hier terecht kunnen voor allerlei vragen over cultuur­educatie.

„Vrijwel alle scholen in de gemeen­te willen aan het project deelne­men”, aldus coördinator Mai van Limpt van CLIP Loon op Zand. „ Eén school wil eerst nog even af­wachten. De rest doet mee.”

Nu wordt nog geïnventariseerd welke culturele verenigingen en in­stellingen zich via CLIP willen pre­senteren. „Maar de interesse lijkt best groot”, aldus Van Limpt.

Het mes snijdt volgens haar aan twee kanten. „Verenigingen en in­stellingen krijgen zo meer bekend­heid, ook onder de jeugd. Belang­rijk, want vaak is er behoefte aan nieuwe jonge leden. Voor scholen wordt het zo een stuk makkelijker gemaakt om cultuuronderwijs aan te bieden.”

De marktplaats cultuureducatie is opgezet door bibliotheek Midden-Brabant in opdracht van de ge­meente Loon op Zand. De provin­cie Noord- Brabant steunt het pro­ject

Bron Brabants Dagblad: Auteur Jan in 't Groen