Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 16, 2011

RTV Midden-Brabant wil snel digitaal

KAATSHEUVEL - Lokale omroep RTV Midden-Brabant wil nog voor de zomer digitaal uitzenden in de gemeenten Loon op Zand en Waalwijk.

Volgens voorzitter René Peters is een snelle overgang naar het digitale net een must. Het kost de lokale omroep steeds meer kijkers als de uitzendingen niet digitaal te ontvangen zijn.

RTV klopte eind vorig jaar tevergeefs bij Loon op Zand aan voor een subsidie van 3.000 euro voor de overgang naar het digitale net. Waalwijk was toen al wel met geld over de brug komen. Maar de politiek in Loon op Zand zette vraagtekens bij de begroting van de omroep. Volgens bijna alle partijen moest RTV eerst financieel orde op zaken stellen voordat extra geld naar de omroep zou gaan. Peters neemt afstand van die kritiek. De lokale omroep bereidt nu een nieuwe subsidie-aanvraag aan Loon op Zand voor.