Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 16, 2011

Snel studie ‘ Van Salm- Salm’

LOON OP ZAND – Woningbouwver­eniging Casade start volgende week een onderzoek naar de moge­lijkheden van het eerste woonblok van acht woningen met de huis­nummers 39 tot en met 53 in de Van Salm-Salmstraat in Loon op Zand. Volgens een woordvoerster van Casade is alles nog mogelijk. Gedacht wordt aan sloop met ver­vangende woonruimte of doorex­ploiteren en renoveren.

Het woonblok bestaat uit vijf huur­woningen die in eigendom zijn van Casade en drie particuliere koopwoningen. De drie koopwo­ningen in het blok worden in het onderzoek meegenomen. „ Ook bij de koopwoningen is alles nog open”, aldus de woordvoerster. Naast het woonblok worden vijf­tien woningen gesloopt en dertien starterswoningen teruggebouwd door een groep starters die zich verenigd heeft in het Collectief Par­ticulier Opdrachtgeverschap (CPO)-project Sam Sam.

Eerder stelde burgercommissielid Guus van Es (Lijst Loon op Zand) in de commissievergadering Open­bare Ruimte vragen over de ge­brekkige communicatie tussen de eigenaren van de koopwoningen van het eerste blok en de woning­stichting. Casade erkent dat er te weinig is gecommuniceerd met de drie huiseigenaren.

Maar volgens de woordvoerster viel er nog niets te bespreken om­dat pas vorige week besloten is om een onderzoek te starten naar het woonblok. Casade gaat nu snel contact opnemen met de bewo­ners.

Ad Leermakers, eigenaar van huis­nummer 43, is blij dat er nu einde­lijk duidelijkheid komt. „Ik weet nu ten minste dat eraan gewerkt wordt en als het onderzoek gereed is, kan ik ten minste plannen gaan maken”, stelt hij.

Toch begrijpt Leermakers nog steeds niet waarom de woning­stichting niet meteen één CPO-project heeft ontwikkeld waarin ook hun woonblok is mee­genomen. „Er was dan al meteen meer duidelijkheid geweest”, meent hij.

Casade is gisteren begonnen met de sloop van de twee blokken waar het Sam-Samproject ge­bouwd gaat worden. „Er is wat as­best verwijderd en nu kunnen we verder met de sloop. Zodra de sloop gereed is kan gestart worden met de bouw”, aldus de woord­voerster.

Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen