Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, maart 19, 2011

'Bouw nieuw hotel impuls toerisme '

Kaatsheuvel – De bouw van een nieuw hotel aan de Horst moet het toerisme een impuls geven. Ook moet de komst van het nieuwe hotel over de gehele linie investeerders aantrekken. Dat zei burgemeester Wim Luijendijk gisteren tijdens de ondertekening een intentieverklaring tussen de gemeente Loon op Zand en de Pepping Bontenbalgroep, die het hotel gaat bouwen achter het terrein van Ton Pols aan de Horst in Kaatsheuvel.

Volgens wethouder Ruud van Eijkeren moet het sprookjesachtige Efteling Hotel dé blikvanger blijven. Het nieuwe hotel, dat rond de honderd kamers gaat krijgen wordt een traditionele bouw met vier bouwlagen een traditionele kap moet natuurlijk wel opvallen maar krijgt een heel andere bouwstijl”. De Horst moet met haar twee hotels de toegangspoort worden van Kaatsheuvel. “Het hotel past in het beleid van de gemeente om het langer verblijfsrecreatie te stimuleren. Volgens directeur Henk Reedijk van de Pepping Bontenbalgroep is de horecafamilie Mutsaers uit Berkel-Enschot, de uitbaters van Best Western hotel De Druiventros in Berkel-Enschot in beeld als exploitant van het nieuwe hotel. De verwachting is dat in 2012 gestart kan worden met de bouw. De oplevering, compleet met veel groen, wordt in 2014 verwacht. Volgens Reedijk heeft de gemeente tot nu toe veel werk goed verricht. “In deze tijd van crisis in de bouw kunnen we alle hulp gebruiken”.

Door Jan in ‘t Groen