Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, maart 17, 2011

Eerste rit nachtbus in zicht

KAATSHEUVEL – De Nightliner tus­sen Tilburg enWaalwijk gaat waar­schijnlijk zaterdag 16 april de eer­ste rit maken. Alle partijen lijken het eens over de proef met de nachtbus, die ook Kaatsheuvel en Loon op Zand aandoet. Wel moet de provincie nog een definitief be­sluit nemen over de pilot. Maar de verwachting is niet dat het plan op het allerlaatste moment nog wordt afgeblazen.

Vooral vanuit de gemeente Loon op Zand klinkt al jaren de roep om een nachtbus voor de jeugd die in Tilburg wil gaan stappen. Maar het project kwam moeizaam van de grond, vooral door de dis­cussie over de veiligheid in en rond de bus en wie voor de risi­co’s opdraait. De betrokken gemeenten, ver­voersbedrijf Veolia en de provincie hebben nu duidelijke afspraken ge­maakt.

Zo krijgen de bussen came­ra’s en rijden minimaal twee bevei­ligers met de Nightliner mee. Bij ernstige incidenten, zoals geweld tegen de chauffeur, stopt de proef onmiddellijk.

De Nightliner moet uitgebreid ge­promoot worden via onder meer advertenties, flyers, internet, pos­ters en via twitter.

De proef duurt voorlopig een jaar. Vraag is nog wat er daarna gaat ge­beuren met de nachtbus. Het eer­ste jaar worden de verwachte ex­ploitatietekorten opgevangen door provincie en de regio GGA Mid­den- Brabant. Bij een eventueel ver­volg op de proef gaat deze reke­ning naar de gemeenten Loon op Zand, Waalwijk en Tilburg.

Het komende jaar moet blijken of de betrokken gemeenten dat geld voor de Nightliner over hebben. De proef wordt daarom regelmatig geëvalueerd. Voor februari 2012 wil de provincie in ieder geval we­ten of Loon op Zand, Waalwijk en Tilburg met de nachtbus door wil­len gaan.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster

4 Comments:

Blogger roofvogel said...

Is er nu al duidelijkheid over de route ?? want met route lijn 300 krijg je geheid overlast buiten de bus !!
In Loon op Zand route 136 en in Kaatsheuvel minimaal route van 137 !

17 maart, 2011  
Blogger Jacky said...

Beste Rene Valk

de nightliner stopt in Loon op Zand busstation . In Kaatsheuvel op de Horst en in Waalwijk Tuinstraat.
meest efficient in ritten en in kosten voor de jeugd gemeente en provincie. als er rotzooi van komt waar dan ook lijkt mij is het exit nightliner men heeft het dus zelf in de hand.

groet Jacky

17 maart, 2011  
Blogger roofvogel said...

Als dit werkelijk de route wordt dan zijn de bestuurders die dit hebben beslist er op uit om zo snel mogelijk een einde aan dit proef object te maken ! Het is in Heel Nederland bekend dat als je met nachtbussen grote groepen op 1 punt er uit laat dat dan de buurt daar geheid een keer overlast krijgt ! (Dus niet in maar buiten de bus!) dit is te voorkomen door reizigers zo gespreid mogelijk uit de bus te laten ! Als dus door overlast buiten de bus het project wordt afgeblazen zijn de bestuurders in hun vette auto de oorzaak omdat ze zo problemen bij voorbaat scheppen i.p.v. uit te sluiten !
M.A.W. door onzorgvuldig bestuur wordt straks een grote groep welwillende jeugd de dupe !

17 maart, 2011  
Blogger H.W.Bogaard said...

Oh ja Jacky. Weet je nog een paar jaar geleden met de proef via de SP.Talloze spiegels zijn toen van auto's afgetrapt,een tomeloze verbale herrie in de van Heeswijkstraat dus wij houden ons hart nu al vast van wat er ons weer te wachten staat.De jeugd droppen bij de bouwput in het centrum is beter.Daar kan toch niets meer gesloopt worden!!!!
H.W

18 maart, 2011  

Een reactie posten

<< Home