Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 15, 2011

Renovatie Crossroads Kaatsheuvel kan niet langer meer wachten’

KAATSHEUVEL – Jongerencentrum Crossroads in Kaatsheuvel moet dit jaar écht opgeknapt worden en het liefst op korte termijn. Dat stelt Crossroads-voorzitter Michiel Dingemans. Maar de kosten van die opknapbeurt vormen nog al­tijd een probleem en de tijd dringt, aldus Dingemans. „Vooral het dak verkeert in slechte staat en dat moet geen gevaarlijke situaties gaan opleveren voor onze bezoe­kers.”

Burgemeester en wethouders van Loon op Zand buigen zich van­daag over een mogelijke subsidie voor de renovatie van het opvallen­de jongerencentrum aan de Dreef­seweg. Voor de broodnodige op­knapbeurt van het pand is een be­drag van zo’n 135.000 euro nodig, zo bleek eerder uit onderzoek van het onafhankelijke bureau BBA (Bouwkundige Begeleidings Ad­viesgroep).

De gemeente voert overleg met Crossroads over eventuele vervolg­stappen. „ De kosten vormen een erg lastig verhaal”, geeft Dinge­mans aan. Eerder gaf de gemeente aan geen geld opzij te hebben gezet voor de renovatie. Ook het jongerencen­trum kan zo’n groot bedrag niet zomaar ophoesten. Er moet dus goed gekeken worden naar de kos­ten van de opknapbeurt en welke werkzaamheden nu echt noodza­kelijk zijn. „Wij denken nu ook na over even­tuele sponsoracties”, stelt Dinge­mans. „ Maar het valt in deze tijd niet mee om geld voor dit soort doelen in te zamelen.”

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster