Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, maart 14, 2011

Aanleg weg Molenwijck Loon op Zand loopt vertraging op

LOON OP ZAND - De aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg van Molenwijck naar de Kasteellaan in Loon op Zand is vertraagd. Het werk start niet als gepland 1 april.


De noodzakelijke onderzoeken, onder meer naar de aanwezige fauna, kosten veel tijd. Volgens de gemeente start de aanleg van de veelbesproken weg wellicht pas na de bouwvak.

Al lang leven plannen voor een nieuwe weg van de Gildeweg naar de Kasteellaan. Hierdoor moet veel (sluip)verkeer uit het dorp Loon op Zand geweerd worden. Maar de procedures bleken tijdrovend. Tegenstanders stapten naar de rechter. Ook kostte het de gemeente veel moeite de benodigde gronden te verwerven.

Dat is eind vorig jaar toch gelukt. KWS Infra uit Klundert gaat de ontsluitingsweg aanleggen. Ook een nieuwe rotonde in de Kasteellaan maakt deel uit van de plannen. Nog dit jaar zou de nieuwe ontsluitingsweg er moeten liggen. In de toekomst wordt de ontsluitingsweg Molenwijck-Zuid waarschijnlijk verder doorgetrokken van de Kasteellaan, richting Klokkenlaan tot aan de omgebouwde N261.

Bron: Brabants Dagblad