Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, maart 13, 2011

DESK tevreden met één punt tegen SV Meerssen

Solmaz wordt onderuitgehaald: uit de strafschof scoort Solmaz zelf de gelijkmaker.

Kaatsheuvel – Als op deze mooie voorjaarszondag om half drie wordt afgetrapt zijn de verwachtingen van spelers en publiek hoog gespannen. Als ze aan de poort de opstelling aangereikt krijgen schrikken de trouwe Dessers al. De thuisclub speelt voor de zoveelste keer niet in de vaste opstelling. Biemans is geschorst, Ulusan is ziek en Jongbloeds is nog steeds geblesseerd. “Dat wordt weer zoeken voor de trainer”, merkt een supporter op. En hij krijgt gelijk. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Andre uit Uithoorn nemen de gasten het initiatief. Al in de beginfase krijgen de gasten kansen. Een hoekschop wordt net naast geschoten en een doelpunt van Meersen wordt afgekeurd wegens duwen.

Het enige wapenfeit van DESK is een schot van Thom van Santbergen die na een mooie aanval de bal net naast het doel van de Meerssen-goalie doet belanden.

Tijdens de wedstrijd lijkt het wel of de Dessers last hebben van voorjaarsmoeheid. Geen enkele pass komt goed aan en nagenoeg alle duels gaan verloren. Tijdens de rust wisselt Van Seeters van Elsäcker voor Van Santbergen, maar ook de invaller maakt niet het verschil.

Het spel van beide ploegen is grotendeels slaapverwekkend en ongeïnspireerd. Maar toch krijgt de thuisploeg kansen. Net na rust mist Mark Klijn een dot van een kans en wordt de inzet van Yoell gekeerd door doelman Gabrielides.

Maar in de 58ste minuut kopt Ruud van Kempen van Meerssen een voorzet van rechts knap in de linker benedenhoek van Hoevenaar en scoort de 0-1. Vriend en vijand verwacht dan een offensief van de thuisploeg, maar dat blijft uit. Het lijkt wel of de Dessers het carnaval nog in de benen hebben, terwijl je dat toch eerder van de Limburgers mag verwachten.

In de 80ste minuut brengt Van Seeters Bergmans voor Youell, maar de debutant kan ook geen potten breken. Maar niet alleen de jonkies laten het afweten. Ook routiniers Somaz en Asrih zijn compleet onzichtbaar. In de 65ste minuut wordt Solmaz door doelman Gabrielides bij de mond gepakt en onderuit getrokken. Tegen de voetbalwetten in neemt Solmaz zelf de pingel en scoort de 1-1. Na de gelijkmaker kabbelt de wedstrijd voort en zijn na 90 minuten beide teams blij met een gelijkspel. Er is echter één grote verliezer, en dat is het publiek. Voor amusementswaarde scoren beide ploegen niet hoger dan een 4. Een evaluatie van Van Seeters volgt zelfs op het veld.

Na afloop geeft Van Seeters toe, dat je het gemis van Biemans en Ulusan op het middenveld niet zomaar weg kunt poetsen. “Misschien heb ik de jongens wel een té grote druk opgelegd”. Hij vervolgt: “De zestien punten in uitwedstrijden en acht in thuiswedstrijden zijn daar misschien wel het bewijs van”. Toch is de trainer niet geheel ontevreden: ”Meerssen is supersnel in de counter, maar achterin hebben we nagenoeg niets weggegeven. De eerste helft spelen we angstig. In de rust probeer ik dat te keren maar ik ben toch wel geschrokken van het voetballend vermogen van deze ploeg”. Van Seeters die ‘zijn jongens’ afgelopen week nog op de vechtlust van de miljonairs van FC Barcelona heeft gewezen is verbaast over de inzet van zijn ploeg. “Als de miljonairs van Barcelona wel strijd leveren wie zijn wij dan om dat niet te doen?”.