Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 15, 2011

Fusie van parochies 'KLM' is taaie kwestie

Fusie van parochies 'KLM' is taaie kwestie
KAATSHEUVEL - De 'fusiebesprekingen' tussen de parochies Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer verlopen moeizaam. Het overleg hierover heeft een tijd op een laag pitje gestaan.


Volgens pastoor Peter Luijckx van Loon op Zand wordt de draad weer opgepakt. Maar hij wil verder niets kwijt over de de huidige stand van zaken. "Ik communiceer dit eerst met de parochianen en niet via de krant", stelt Luijckx.

Wel verzekert hij dat de fusieplannen zeker nog niet van tafel zijn. "Maar het gaat hier om een zeer omvangrijke operatie."

In het blad 'Alle kanten op' (AKO) van parochie Kaatsheuvel valt kort iets te lezen over de fusieplannen. De conclusie is dat de 'fusiebesprekingen met Loon op Zand en De Moer enigszins stil liggen.'

Over de reden wil het Kaatsheuvelse parochiebestuur geen mededeling doen. Volgens pastoor Jan Groos van parochie Kaatsheuvel wordt op verschillende terreinen al wel samengewerkt, maar over een eventueel samengaan van de parochies wil hij niets zeggen.

Door Michel Koster