Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, augustus 27, 2011

Publiek krijgt stem bij grote kunstmarkt

KAATSHEUVEL – De kunstcommis­sie Loon op Zand houdt zondag 11 september de traditionele kunst­markt in Kaatsheuvel. Bij de St. Jan staan 42 kramen van kunste­naars. Bezoekers krijgen diverse werken te zien, van keramiek, sie­raden, glas, bronzen beelden, schil­derijen tot etsen. De kunstmarkt wordt om 12 uur geopend met een optreden van drumband Prins Maurits.

Volgens de organisatoren trekt het evenement dit keer ook veel nieu­we kunstenaars. Opnieuw is een wedstrijd verbonden aan de kunst­markt. Een deskundige jury beoor­deelt de kunstwerken en de kra­men.

Dit keer wordt ook een pu­blieksprijs uitgereikt. Bezoekers van de kunstmarkt mogen zelf een winnaar aanwijzen.

Voor de Kaatsheuvelse kunst­markt wordt in de pastorietuin een speciaal terras ingericht. Hier­bij treedt de Tilburgse jazzband Bad-Duck op.

Tijdens de kunstmarkt kunnen mensen ook de St. Janskerk bezich­tigen. Verder wordt uitleg gegeven over de grootscheepse restauratie van het monumentale kerkge­bouw in het centrum van Kaats­heuvel.

De kunstmarkt is gratis te bezoe­ken.

Bron: Brabants Dagblad