Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 20, 2011

‘Liever park dan Carré in Kaatsheuvels dorpshart’

KAATSHEUVEL – De bewonersgroep Markt & Omgeving ziet liever een parkje met veel groen en bankjes dan een multifunctioneel centrum (Carré) in het toekomstig Brui­send Dorpshart in Kaatsheuvel. Een groep omwonenden van het Marktplein mengt zich opnieuw in de discussie over het nieuwe centrum. Volgens haar wacht ze al sinds juli op een uitnodiging van de gemeente om mee te praten over eventuele aanpassingen van de plannen voor het dorpshart.

Maar het college van B. en W. vindt het nog te vroeg voor zo’n overleg. De gemeente onderhan­delt nog met de bouwers Heij­mans enWSG over eventuele aan­passingen van de plannen voor het Bruisend Dorpshart. Op dit moment valt nog niets concreets over deze gesprekken te melden, stellen B. en W. De hoop is wel dat er snel helderheid komt.

Bewonersgroep Markt & Omge­ving pleit voor een andere invul­ling van het dorpshart en ziet daar­bij wellicht een rol weggelegd voor de leegstaande St. Jozefkerk in Kaatsheuvel. Stichting Erfgoed Kaatsheuvel (STERK) presenteer­de recent plannen om de kerk aan het Wilhelminaplein om te bou­wen tot een soort sociaal-cultureel centrum met daarin ruimte voor bijvoorbeeld bibliotheek, zalen, to­neel en lezingen. „Een prima idee”, vindt de bewo­nersgroep. „ Het kerkgebouw krijgt een bestemming, een monument blijft bestaan.” Volgens haar be­spaart de gemeente ook geld, om­dat geen Carré gebouwd hoeft te worden op de Markt. „ Misschien kan er dan een gezellige markt ko­men met terrasjes, een klein park­je en veel groen. Het plein is ook meer open en niet afgesloten door een groot, hoog gebouw.”

De gemeente houdt er voorlopig aan vast om de sociaal-culturele ac­tiviteiten te bundelen bij het Brui­send Dorpshart in Kaatsheuvel. Daarover zijn ook afspraken met de bouwers gemaakt. Verder vra­gen de plannen voor de St. Jozef­kerk nog veel onderzoek, en die tijd is er volgens het college niet.

Parochie Kaatsheuvel, eigenaar van de St. Jozefkerk, wil vanwege de kosten het ‘ topmonument’ het kerkgebouw in ieder geval snel ver­kopen.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster