Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, oktober 17, 2011

DESK leert niet van het verleden

MEERSSEN – De gehele afgelopen week lag bij DESK de nadruk op zorgvuldigheid. Al zo vaak had het er dit seizoen aan geschort. De trai­ningen stonden in het teken van degelijkheid, het uitbannen van persoonlijke foutjes. Het had wei­nig geholpen, zo bleek in Meers­sen, waar de Kaatsheuvelnaren met 3-1 onderuit gingen. Weder­om door persoonlijke fouten.

„Het wedstrijdbeeld was dat van de laatste weken”, had DESK-trai­ner Ad van Seeters gezien. „Voet­ballend waren we weer niet min­der dan de tegenstander, alleen maken we kardinale fouten.” In de beginfase bijvoorbeeld, toen doel­man Rini Hoevenaar en centrale verdediger Sjack van Rijsbergen el­kaar zochten, maar knullig balver­lies veroorzaakten. Meerssen straf­te het direct af: 1-0. DESK mag dan over een grote portie veer­kracht beschikken, het moet die kwaliteit dit seizoen net iets te vaak tonen. Even leek het er wéér op dat DESK de rug rechtte en daarvoor beloond zou worden. Maar de ploeg kon gistermiddag geen hulp uit arbitrale hoek ver­wachten, zoveel werd duidelijk na twintig minuten voetbal. Jaouad Chraou werd neergehaald in het strafschopgebied, oordeelde men bij DESK. „Hij werd gemangeld”, zag Van Seeters. „ Ik dacht meteen aan rood en een strafschop, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Kijk, je hoeft een arbiter niet mee te hebben, maar hem tegen heb­ben is een ander verhaal.”

Na een halfuur vergrootte Meers­sen het Kaatsheuvelse leed door te profiteren van (weer) een fout, dit keer in het verdedigingscentrum, dat nota bene versterkt was met defensieve middenvelders Enis Ulusan en Sjors van Boxtel: 2-0. De 3- 0 na rust kon er ook nog wel bij voor DESK; een afstandsschot van Rinse Wiekema dat de krui­sing inzeilde. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, veerkracht of niet. Het leidde tot frustratie aan de kant van de bezoekers; Thijs van den Berg en Yasin Asrih ‘pak­ten’ geel na commentaar op de lei­ding. „Daar moet je professioneler mee omgaan”, vond Van Seeters.

Invaller Joey Lokasi redde tien mi­nuten voor tijd de eer namens DESK met de 3-1, toen de wed­strijd al lang en breed gespeeld was. Een doelpunt van Chraou werd nog afgekeurd. „Onterecht”, vond Van Seeters, die deze week opnieuw kan gaan hameren op het afleren van slordigheid.

DESK: Hoevenaar, Klijn, Rijsbergen, Van den Berg, Bergmans; Van Boxtel, Ulusan ( 71. Jongbloets), Chraou, Van Elsäcker (74. Lokasi); Asrih (60. Efe), Biemans.

HOOFDKLASSE B
Meerssen 3 DESK 1

Bron: Brabants Dagblad