Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 13, 2011

"Onderzoek geeft valse hoop rond Jozefkerk"

KAATSHEUVEL – Stichting Erfgoed Kaatsheuvel (STERK) moet geen valse hoop krijgen over de toe­komst van de leegstaande St. Jozef­kerk in Kaatsheuvel. De gemeente wil daarom voorlopig geen tijd en geld steken in een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek naar de door STERK gepresenteerde plan­nen voor het ‘topmonument’. De stichting ziet kansen voor sociaal­culturele activiteiten in de kerk, maar vindt met dit plan voorals­nog weinig steun bij college en meerderheid van de raad.

De gemeente wil de sociaal- cultu­rele functies in de toekomst zoveel mogelijk bundelen bij het Brui­send Dorpshart in Kaatsheuvel. Dat strookt niet met de ambitieu­ze ideeën van STERK om de St. Jo­zefkerk om te bouwen tot een so­ciaal­culturele ontmoetingsplaats, met bijvoorbeeld ruimte voor thea­ter, bibliotheek, (raad)zaal, repeti­ties en lezingen. „ Als we hiervoor kiezen, wordt een bom gelegd on­der het Bruisend Dorpshart”, al­dus Esther van der Donk ( Pro3).

Lilian Grootswagers van STERK riep dinsdagavond toch op tot een onafhankelijk haalbaarheidsonder­zoek, vooral nu de discussie over het accommodatiebeleid in volle gang is. Volgens haar wil de lande­lijke stichting BOEI zo’n studie snel uitvoeren. Maar alleen het CDA, bij monde van Kees Groot­swagers, steunde haar oproep.

Parochie Kaatsheuvel, eigenaar van de kerk, mengt zich nog niet in deze discussie. Ze wil snel af van het ‘dure’ gebouw dat door de monumentenstatus niet gesloopt mag worden. Maar er zijn nog geen potentiële kopers.

Bron:Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster