Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 13, 2011

Parkeren rond De Wetering roept om actie

LOON OP ZAND – De herinrichting van de nieuwe Kasteelweide zorgt voor extra parkeerproblemen bij grotere evenementen in De Wete­ring in Loon op Zand. Het is nog lastiger om de auto’s kwijt te kun­nen nu niet meer geparkeerd mag worden op de weide. Volgens wet­houder Jacques Broeders (Gemeen­tebelangen) moet snel naar een op­lossing voor dit probleem gezocht worden.

De Kasteelweide, vlakbij sociaal­cultureel centrum De Wetering, is onlangs ingericht als het centrale evenemententerrein in Loon op Zand. Esther van der Donk ( Pro3) vroeg dinsdagavond aandacht voor de soms geparkeerde auto’s op het terrein.

„Wederom zien wij dat de Kasteel­weide gebruikt wordt als parkeer­plaats”, betoogde ze. „ Als dit ge­doogd wordt, hebben we veel geld gestopt in een dure parkeerplaats, die toch eigenlijk een andere be­stemming had.”

Ze wilde van het college weten hoe het hier in de toekomst mee om gaat.

Wethouder Jacques Broeders schetste het probleem dat nu is ontstaan bij grotere evenementen in De Wetering, zoals de vlooien­markt of bij beurzen. Het ont­breekt dan simpelweg aan voldoen­de parkeerruimte in de buurt, stel­de Broeders. Volgens hem is het goed om toch nog eens te kijken of niet incidenteel geparkeerd zou moeten kunnen worden op een deel van de Kasteelweide. Daar­voor wil hij binnenkort in overleg met de politiek.

Een andere, vergaande, optie is om dit soort grotere evenementen in De Wetering voortaan niet meer toe te staan. Maar Broeders wees erop dat de Stichting Multi­functionele Centra ( SMC) als ex­ploitant van De Wetering juist dit soort activiteiten nodig heeft om de kas te spekken.

Voor Wil van Amelsfoort, direc­teur van SMC, komt het probleem niet onverwacht. „ Er zullen wel eerder gespecialiseerde bureaus naar het parkeren hebben geke­ken, maar dit kan niet als een ver­rassing komen. Als je veel parkeer­plaatsen laat wegvallen, ontstaat een probleem bij grotere evene­menten. Zo’n huidige strook met vijftien extra parkeerplaatsen biedt dan geen oplossing”, legt hij uit. Van Amelsfoort wijst erop dat de discussie over het parkeren bij DeWetering in het verleden al va­ker gevoerd is.

Volgens hem ontstaat inderdaad een financieel gat als grotere beur­zen en rommelmarkten niet meer in DeWetering mogen worden ge­houden. „Maar ik ga er niet vanuit dat het zover komt.”

Bron:Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster