Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, oktober 10, 2011

DESK zoekt trainingsvorm

Kaatsheuvel-Een punt had DESK gezien het spel zeker verdiend tegen Blauw Geel’38, maar door een penalty tegen in de laatste tien minuten stonden de Kaatsheuvelse spe­lers weer met lege handen: 2-3.

De ploeg blijft hekkensluiter met slechts één punt.

‘ Kijk!’ DESK-trai­ner Ad van Seeters zag tijdens de partijvorm voorafgaand aan de wedstrijd met Blauw Geel’38 (2-3), in het hoekje van het hoofdveld op sportpark Eikendijk iets wat hem aan de trainingsavonden deed denken. Een vlotte combina­tie. Snel tikwerk waarbij de bal hoogstens twee keer per speler werd beroerd. Van Seeters had het al zo vaak gezien op woensdag­, donderdag- of vrijdagavond, om er vervolgens in het weekeinde geen spoor van terug te vinden. „Dat heeft met spanning te maken, een andere situatie. Druk van de bui­tenwacht misschien”, zocht hij naar een verklaring.

Toch moest het potentieel dat DESK belichaamt er ook op de zondag een keer uitkomen. Uitge­rekend nu dat (ook bij vlagen in de wedstrijd) gebeurde, ging de te­genstander er door een strafschop met de winst vandoor. Alexander Mols schoot raak vanaf elf meter en werd zo met drie treffers de held aan de kant van de Veghela­ren, waar Jaouad Chraou dat voor DESK had kunnen worden. Het werd de rol van schlemiel, want het was de aanvaller die de penal­ty met een handsbal had veroor­zaakt.

De heldenrol leek voor hem weg­gelegd omdat Chraou, die na het geblesseerd uitvallen van Marc Corman na een klein kwartier naar het middenveld verhuisde, beide doelpunten van DESK op zijn naam had geschreven. Voor rust via een rake kopbal (de 1-2 na twee doelpunten van Mols), na de onderbreking maakte hij gelijk na­dat Stijn Biemans op doelman San­der Maas was gestuit: 2-2.

Met een remise had op dat mo­ment iedereen vrede gehad, Blauw Geel-trainer François Gesthuizen misschien wel meer dan Van Seeters. Toch kwam er een win­naar, en wéér kwam die niet uit Kaatsheuvel. DESK wacht nog al­tijd op de eerste zege. Van Seeters: „ De gifbeker moet blijkbaar hele­maal leeg, we hadden weinig ge­luk.”

De strafschop was een foutje van de scheidsrechter, vond Van See­ters („Chraou werd in de rug ge­duwd”), maar hij is er de trainer niet naar om te zeuren. Er kon zelfs nog een complimentje voor de leiding vanaf. Het positivisme van de coach is, zeker in de situa­tie waarin DESK zich bevindt, be­wonderenswaardig.

Zo nu en dan had Van Seeters zijn ploeg, tijdens slordige fases, een verbaal pak op de broek kunnen geven, maar dat zit niet in zijn aard. „ Dat is al 35 jaar mijn aanpak geweest”, wist de trainer na afloop. „Het is zo mak­kelijk om je ploeg te slachten. Je moet positief blijven, juist nu. De jongens doen hun best, alleen er zitten slordigheidjes in het spel die eruit moeten.” Die winst gaat een keer komen, verzekerde Van See­ters, al realiseerde hij zich als geen ander dat het gat met de concur­rentie niet veel groter moet wor­den.

Voor DESK is het zaak de vorm van de trainingen naar de wedstrij­den over te hevelen. Gistermiddag werd in dat opzicht een voorzich­tig beginnetje gemaakt, hoe zuur het eindresultaat ook was.

Bron:Brabants Dagblad Auteur: Koen van der Velden