Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, oktober 09, 2011

Nieuwe rol Jozefkerk blijkt lastig

KAATSHEUVEL – Het wordt een heel lastig verhaal om de leegstaande St. Jozefkerk in Kaatsheuvel om te bouwen tot een groot centrum voor sociaal-culturele activiteiten. Het plan van Stichting Erfgoed Kaatsheuvel (STERK) vindt voor­alsnog geen steun bij de gemeente. Die houdt vast aan de plannen om sociaal-culturele functies zoveel mogelijk te bundelen in het toe­komstig Bruisend Dorpshart.

Parochie Kaatsheuvel, eigenaar van de kerk, wil zo snel mogelijk van het ‘dure’ gebouw af. Maar po­tentiële kopers hebben zich nog niet gemeld. STERK heeft zich eer­der met succes verzet tegen de drei­gende sloop. De rechter heeft het gebouw aangewezen als ‘topmonu­ment’. Nu de sloop is afgewend wordt hard gezocht naar een her­bestemming.

STERK heeft plannen voor de kerk als sociaal-culturele ontmoe­tingsplek, met ruimte voor bijvoor­beeld theater, bibliotheek, (raad­) zaal, lezingen, exposities en huis­vesting van ambtenaren. De ge­meente buigt zich momenteel over de toekomst van de accommo­daties in Loon op Zand, en heeft ook de plannen voor de kerk beke­ken. „Een aantal functies is voor­zien in het nieuwe multifunctio­neel centrum in het dorpshart”, al­dus het college. En daar liggen af­spraken met bouwers over.

Ook vragen de plannen voor de kerk nog om veel onderzoek. En die tijd is er niet. Wel wil de ge­meente onderzoeken of aanvullen­de (sociaal-culturele) functies in de kerk ondergebracht kunnen worden.

Bron: Brabants Dagblad